Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι τρεις από τους πέντε κατηγορούμενους για την υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας επιχειρηματία από την Κρήτη , πέρυσι το καλοκαίρι , μετά τις απολογίες που έδωσαν από το πρωί στον 10ο Ειδικό Ανακριτή.

Πρόκειται για τέσσερις άντρες και μία γυναίκα οι οποίοι κατηγορούνται για την αποστολή βόμβας , τοποθετημένης μέσα σε γλάστρα, που εστάλη ως δώρο στον επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη. Η επίθεση σε βάρος του επιχειρηματία , σύμφωνα με την Αστυνομία, έγινε σε εκτέλεση «συμβολαίου θανάτου» που φέρεται να ανατέθηκε στους κατηγορουμένους από γνωστό επιχειρηματία, προσωρινά κρατούμενο για μεγάλη οικονομική υπόθεση.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση και ανάλογα με τον βαθμό συμμετοχής καθενός, οι κατηγορούμενοι αφορούν τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και βαριάς σωματικής βλάβης από πρόθεση, παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και εκρηκτικών υλών κ.α, ενώ καταζητούνται με εντάλματα σύλληψης άλλοι δύο εμπλεκόμενοι.

Ανακριτής και Εισαγγελέας έκριναν προσωρινά κρατούμενους τους τρεις κατηγορούμενους ενώ οι άλλοι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή των περιοριστικών της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και υποχρέωσης εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.