Ρατσιστική επίθεση καταγγέλλει ότι δέχθηκε ένας άνδρας στο Πέραμα. Μια ομάδα νεαρών του επιτέθηκε με ρόπαλα και σιδηρογροθιές, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, με αποτέλεσμα να καταλήξει σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο «Αττικόν».

«Ήρθαν από την πίσω μεριά, που ήταν και σκοτεινά, και άρχισαν να μου πετάνε αυτά με τα μπουκάλια, με τα σίδερα», είπε ο 33χρονος, πατέρας δύο παιδιών. Ο οποίος βρέθηκε στα Επείγοντα Περιστατικά από απρόκλητη -όπως τη χαρακτηρίζει- επίθεση, στο Λιμανάκι Αλιέων.

Ο συντηρητής κότερων στο επάγγελμα υποστηρίζει ότι τα κίνητρα των δραστών ήταν ρατσιστικά. «Δεν πρόλαβα να σηκωθώ. Με έριξαν κάτω…», είπε στην κάμερα του Alpha. Το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ανέφερε ότι περίπου 15 άτομα με στειλιάρια και μαχαίρια κυνήγησαν, ακινητοποίησαν και ξυλοκόπησαν τον άτυχο άνδρα.

«Μου έχουν κάνει κάταγμα στη σπλήνα, μου βάρεσαν το κεφάλι, σε δύο πλευρές», δήλωσε ο 33χρονος, που είπε ότι το μαρτύριό του είχε διάρκεια περίπου πέντε λεπτά. Με όσες δυνάμεις του είχαν απομείνει, πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα για να καταγγείλει το περιστατικό. Ωστόσο, όπως καταγγέλλει, του είπαν «ελάτε αύριο».

«Πήγα στην Αστυνομία βασικά, να δω τι γίνεται. Τους λέω στείλτε κάποιο περιπολικό επάνω. Η Αστυνομία δεν έστειλε κάποιον από εκεί. Μου είπε να πάω την άλλη ημέρα για κατάθεση. Και ήρθαν το βράδυ οι αστυνομικοί εδώ (στο νοσοκομείο) και μου πήραν κατάθεση», τόνισε στη συνέχεια.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι είχε πέσει ξανά θύμα ξυλοδαρμού, της ίδιας ομάδας, το 2012. Τότε είχε φοβηθεί για αντίποινα και δεν είχε αναφέρει κάτι στις Αρχές. «Ρατσιστής και το ένα και το άλλο, τα έχουν μπλέξει όλα μαζί. Πωλούν μαύρο, κοκαΐνη και τέτοια ναρκωτικά», προσέθεσε καταληκτικά το θύμα ξυλοδαρμού.

Λιμενικοί προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τους δράστες από το τηλεοπτικό υλικό καμερών ασφαλείας που έχουν ήδη στα χέρια τους.

Δείτε το βίντεο: