«Η βόμβα που τοποθετήσαμε στο όχημα της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού είναι οι πρώτες σταγόνες πριν την καταιγίδα».

Ύστερα από σιωπή δύο ετών, η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» επανήλθε και ανέλαβε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στη Δάφνη, προαναγγέλλοντας νέα «χτυπήματα».

Η οργάνωση «Λερναία Ύδρα», παρά τα πλήγματα που έχει δεχτεί από τις δεκάδες συλλήψεις μελών της τα τελευταία χρόνια, ανέλαβε με προκήρυξή της την ευθύνη για την ανατίναξη του αυτοκινήτου της διευθύντριας φυλακών Κορυδαλλού, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής στην περιοχή της Δάφνης.

Ο συντάκτης της προκήρυξης αναφέρει ότι, η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» επιστρέφει σε κοινό μέτωπο με τις συμμορίες Συνείδησης και τους πυρήνες FAI, στους οποίους συμπεριλαμβάνει και τη Σέχτα Επαναστατών.

Το χτύπημα γίνεται με αφορμή την παράταση κράτησης των δέκα μελών της Συνωμοσίας, ενώ επισημαίνεται και η κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές της χώρας.

Εντύπωση προκαλεί η ιδιαίτερη αναφορά των συντακτών της προκήρυξης στη Σέχτα Επαναστατών, αφού δηλώνεται για λογαριασμό της οργάνωσης, που έχει σιωπήσει μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκόλια, η επανενεργοποίησή της. «Η ΣΦΠ επιστρέφει σε κοινό μέτωπο με τις Συμμορίες Συνείδησης, τους πυρήνες της FAI και τη Σέχτα Επαναστατών», αναφέρεται.

Οι «Πυρήνες» εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στις 22 Ιανουαρίου 2008, με εμπρηστικές επιθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στόχος της οργάνωσης υποκαταστήματα τραπεζών, οχήματα της ΔΕΗ, αντιπροσωπείες πολυτελών αυτοκινήτων κ.α. Συνολικά έχει στο ενεργητικό της περίπου 100 εμπρηστικές επιθέσεις.

Στις 20 Φεβρουαρίου του 2008, η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» χτύπησε για πρώτη φορά με γκαζάκια πολιτικό στόχο και συγκεκριμένα το δικηγορικό γραφείο του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Αναστάσιου Παπαληγούρα στο κέντρο της Αθήνας. Ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση και την επόμενη ημέρα προχώρησε σε μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε Αθήνα και Πειραιά.

Ακολουθούν πιο χαρακτηριστικά «χτυπήματα» της οργάνωσης:

Έκρηξη βόμβας στην οικία του πρώην υπουργού Παναγιώτη Χηνοφώτη

Στις 17 Ιουλίου του 2009 εξερράγη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας, όπου διέμενε ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών Π. Χηνοφώτης, στο Παλαιό Φάληρο.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές.

Είκοσι λεπτά νωρίτερα είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην Αμεση Δράση και στον τηλεοπτικό σταθμό Alter.

«Είμαστε αυτοί οι ενοχλητικοί όπου ανάμεσα σε ανενόχλητους συνεχώς περπατάμε. Είμαστε οι δολοπλόκοι συνωμότες όπου χαράζουμε ουλές στρατηγικής πάνω στους σκονισμένους χάρτες του πολέμου. Είμαστε αυτοί που αγαπάνε και έχουνε ανάγκη να αγαπάνε τις αξίες τους γιατί μια μέρα ίσως πεθάνουμε για αυτές» ανέφεραν τότε, μεταξύ άλλων, στην προκήρυξή τους οι Πυρήνες.

Έκρηξη στο σπίτι της πρώην υπουργού Οικονομίας, Λούκας Κατσέλη



Στις 23 Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς, αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, μικρής ισχύος, εξερράγη στον 4ο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Τσακάλωφ 28 στο Κολωνάκι, στο γραφείο της πρώην υπουργού Οικονομίας, Λούκας Κατσέλη.

Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί μέσα σε κατσαρόλα, την οποία άγνωστοι άφησαν στον διάδρομο του ορόφου.

Από την έκρηξη δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Βόμβα στην  προεκλογική ομιλία του Κώστα Καραμανλή

Mε προκήρυξη που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, η οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς – Φράξια Μηδενιστών» ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη βόμβας σε κάδο απορριμμάτων, στις 2 Οκτωβρίου του 2009, στην οδό Γκιλφόρδου στην Αθήνα, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στο Πεδίο του Άρεως.

Ο ωρολογιακός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί μέσα σε μικρή κατσαρόλα με διαφανές καπάκι, η οποία τρία τετράγωνα από το Πεδίον του Άρεως, όπου μιλούσε ο πρωθυπουργός.

Από τη έκρηξη τραυματίστηκε ελαφρά ένα άτομο.

Βόμβα στο σπίτι του Μίμη Ανδρουλάκη

Εκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην πολυκατοικία που διέμενε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μίμης Ανδρουλάκης, σημειώθηκε στις 13 Οκτωβρίου του 2009.

Ο ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός βρισκόταν μέσα σε μαγειρικό σκεύος.

Η έκρηξη προκάλεσε μόνο μικρές υλικές φθορές στην είσοδο της πολυκατοικίας.

Το μηχανισμό είχε εντοπίσει μέσα σε σακ βουαγιάζ έξω από την πόρτα του διαμερίσματος του κ. Ανδρουλάκη στο δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας οικιακή βοηθός η οποία τον μετέφερε στην πυλωτή της πολυκατοικίας όπου και εξερράγη.

Έκρηξη στο Πρωτοδικείο Αθηνών

Στις 30 Δεκεμβρίου του 2010 σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη βόμβας, με ωρολογιακό μηχανισμό που περιείχε μεγάλη ποσότητα Anfo,στο κτίριο όπου στεγάζεται το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, στην οδό Λουίζης Ριανκούρ.

Από την έκρηξη δεν υπήρξαν τραυματίες αλλά προκλήθηκαν πολύ σοβαρές ζημιές στο κτίριο του Πρωτοδικείου, σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και σε διπλανά κτίρια και πολυκατοικίες.

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα αγνώστου στις 7:38 στον τηλεοπτικό σταθμό «Alter» και στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» όπου γινόταν αναφορά για την έκρηξη βόμβας στο συγκεκριμένο σημείο. Ωστόσο είχε επισημανθεί ότι η βόμβα θα εκραγεί σε 40 λεπτά.

Ο μηχανισμός εξερράγη δύο λεπτά μετά το χρονικό περιθώριο που είχε δώσει ο άγνωστος και δημιουργήθηκε σύννεφο καπνού που έγινε ορατό από πολλά σημεία της Αθήνας.

Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε μπαγκαζιέρα μοτοσικλέτας.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Πυρήνες.