Λαμία: Κάνουν τους επώνυμους γιατρούς και κλέβουν επιχειρηματίες

Το κόλπο με την παραγγελία και τα χρήματα της κατάθεσης


ΚΟΙΝΩΝΙΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
17:14
19/09/2019
Λαμία: Κάνουν τους επώνυμους γιατρούς και κλέβουν επιχειρηματίες
loading

Τις τελευταίες μέρες απατεώνες έχουν βάλει στο στόχαστρο τους μεγάλες επιχειρήσεις στην Λαμία.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Έχουν προηγηθεί κρούσματα σε Λάρισα και Βόλο όπου άγνωστοι προσποιούμενοι επώνυμους γιατρούς ξεγέλασαν επιχειρήσεις και κατάφεραν να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά

Πώς γίνεται η απάτη

Κάποιος άγνωστος τηλεφωνεί σε επιχειρήσεις, που μπορεί να είναι εταιρία ανταλλακτικών, ηλεκτρονικών ή ακόμη και μάντρα υλικών και προσποιείται ότι είναι πολύ γνωστός επαγγελματίας.

Η κομπίνα βασίζεται στο γεγονός ότι για την πληρωμή των ειδών ο απατεώνας υποτίθεται ότι πληρώνει μέσω τράπεζας, αλλά από λάθος του υπαλλήλου του, αντί για παράδειγμα να καταθέσει 500 ευρώ, που είναι η οφειλή για την παραγγελία, στο καταθετήριο φαίνεται ότι μπήκαν 5.000 στο λογαριασμό της εταιρίας! Εννοείται ότι το έμβασμα που παρουσιάζουν μέσω e-mail στην εταιρία που καλείται να παραδώσει σε τρίτο την παραγγελία – ο οποίος δεν πηγαίνει ποτέ - είναι πλαστό.

Βασιζόμενοι  στην καθυστέρηση που έχουν οι τράπεζες στην εμφάνιση των εμβασμάτων, αλλά και στο γεγονός ότι προσποιούνται ότι είναι γνωστοί συμπολίτες τους υπεράνω κάθε υποψίας, οι απατεώνες ζητούν επίσης μέσω τράπεζας τη διαφορά και όποιος τσίμπησε… τσίμπησε!

Στη Λαμία χρησιμοποιήθηκε το όνομα γνωστού γιατρού ο οποίος ζήτησε κάποια πράγματα για λογαριασμό του.

Οι άνθρωποι της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να συλλέγουν πληροφορίες το τελευταίο διάστημα προσπαθώντας να εντοπίσουν το κύκλωμα που βασίζει τη δράση της στην ανωνυμία των αριθμών και ότι πολλές φορές οι εξαπατημένοι δεν διασταυρώνουν εγκαίρως την απάτη ή δεν την καταγγέλλουν καθόλου.

Μέχρι τώρα πρέπει να έχουν εξαπατηθεί τουλάχιστον 3-4 επιχειρηματίες στην περιοχή της Λαμίας.

Σε κάθε περίπτωση οι επιχειρηματίες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να μην πείθονται από τηλεφώνου για τις προθέσεις κανενός.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει