Έναν άνδρα 37 ετών, παραπληγικό, συνέλαβαν πριν από λίγο οι αρχές μέσα στο ΙΚΑ στον Εσταυρωμένο, στο Ηράκλειο της Κρήτης, διότι φέρεται να προσκόμισε πλαστά τιμολόγια αναλώσιμων υλικών που χρειάζεται λόγω της κατάστασης της υγείας του, προκειμένου να εισπράξει τα χρήματα από το ίδρυμα.

Φαίνεται πως δεν ήταν η πρώτη φορά που προχώρησε σε αυτή την πράξη ο 37χρονος, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr,  με τον τρόπο αυτό έχει λάβει και άλλα χρήματα στο παρελθόν. Το σημερινό πλαστό τιμολόγιο, αφορούσε αγορές αναλώσιμων περίπου 700 ευρώ. Το ίδιο έπραττε κάθε μήνα σύμφωνα με τις πληροφορίες, τουλάχιστον όσον αφορά το τελευταίο διάστημα.

Οι άνδρες της ασφάλειας περίμεναν καρτερικά σήμερα τον ασφαλισμένο και μόλις προσκόμισε για μια ακόμη φορά πλαστό τιμολόγιο των ακολούθησαν και του πέρασαν χειροπέδες, στο πάρκινγκ του ΙΚΑ, την ώρα που επρόκειτο να μπει στο αυτοκίνητο του.

Οι αρχές ερευνούν σε συνεργασία με το ΙΚΑ και για άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις, ενώ όπως έγινε γνωστό πλέον ΙΚΑ, ασφάλεια και ΣΔΟΕ θα λειτουργούν σε συνεργασία και θα προχωρούν σε συλλήψεις επ’ αυτοφώρω και όχι σε μηνύσεις.