Ποινή φυλάκισης 14 μηνών με αναστολή επιβλήθηκε από το δικαστήριο στον ιδιοκτήτη της αίθουσας εκδηλώσεων στις Σέρρες όπου είχε πραγματοποιηθεί έλεγχος των εφοριακών για φορολογικές παραβάσεις.

Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη ο οποίος μαζί με άλλους που συμμετείχαν σε εκδήλωση γάμου είχαν επιτεθεί ασκώντας βία στην ομάδα των εφοριακών υπαλλήλων που είχαν επιχειρήσει φορολογικό έλεγχο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο γραμματέας του Συλλόγου Εφοριακών Σερρών Δ. Σαϊτανούδης αναφερόμενος στα γεγονότα του περασμένου Σαββάτου σε γαμήλιο γλέντι έκανε λόγο για θλιβερό περιστατικό.

Όπως εξήγησε, οι συνάδελφοί του μετέβησαν σε ένα χωριό για να πραγματοποιήσουν έναν στοχευμένο έλεγχο, είχαν πάει δηλαδή στο συγκεκριμένο κέντρο με εντολή από την κεντρική διοίκηση, στην Αθήνα.

Ο ιδιοκτήτης του κέντρου είπε από τα μικρόφωνα ότι γίνεται έλεγχος από την εφορία και «μετά άρχισαν τα έκτροπα», ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό. Οι ελεγκτές απομονώθηκαν στην κουζίνα του χώρου, όπου τους επιτέθηκαν περίπου 40 με 50 άτομα.

«Τους εγκλώβισαν σε έναν χώρο σαν κουζίνα και 40-50 άτομα άρχισαν στην αρχή να τους φωνάζουν, μετά στον έναν έσκισαν τα ρούχα και τον χτύπησαν. Ο ένας συνάδελφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκαν μώλωπες και τραύματα και από θαύματα δεν κινδύνευσαν ακόμα».

«Ζητάμε όχι μόνο από την πολιτεία, αλλά και από την κοινωνία να μας προστατέψει», σημείωσε ο Δ. Σαϊτανούδης, τονίζοντας ότι οι εφοριακοί εφαρμόζουν τους νόμους.