Περίπου 15 κιλά χασίς που βρισκόταν σε βαρέλια κατασχέθηκαν, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ηρακλείου, ενώ συνελήφθησαν 5 Αλβανοί, μέλη καλά οργανωμένης σπείρας.

Το άντρο των πέντε Αλβανών ήταν σε πολυκατοικία κοντά στο Παγκρήτιο Στάδιο, όπου και έκαναν έφοδο οι άνδρες του Τμήματος Δίωξης, συνέλαβαν ένα 38χρονο φερόμενο ως εγκέφαλο της σπείρας, δύο γυναίκες και άλλους δύο άνδρες.

Την υπόθεση παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου ο αστυνομικός διευθυντής Ηρακλείου, ταξίαρχος Γιάννης Μεσοδιακάκης, και ο νέος διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, Γιώργος Βαρδάκης, που έδωσαν στοιχεία για την πλούσια -και σε επαγγελματικό πλαίσιο οργανωμένη- δράση της σπείρας των αλλοδαπών, η οποία και θα απασχολήσει την Ιντερπόλ, η συνδρομή της οποίας ζητήθηκε.

Σύμφωνα με το διοικητή της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, ο 38χρονος πωλούσε σε εμπόρους και εκτιμάται ότι εισήγαγε στην Ελλάδα πολύ μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.

Το κτίριο όπου διέμεναν είχε μετατραπεί σε καβάτζα-παρατηρητήριο.

Από τα στοιχεία της προανάκρισης, προκύπτει ότι η σπείρα, που σύμφωνα με τον κ. Μεσοδιακάκη ήταν δομημένη με ευδιάκριτη ιεραρχία και είχε βασικούς και περιφερειακούς ρόλους, είχε μεγάλο κύκλο εργασιών. Από τις σημειώσεις που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνεπάγονται αγοραπωλησίες ύψους 50.000 ευρώ για το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενώ επίσης βρέθηκαν εμβάσματα προς την Αλβανία ύψους 40.000 ευρώ. Οι δράστες φρόντιζαν να στέλνουν μικρά χρηματικά ποσά αλλά με συχνότητα για να μην κινήσουν τις υποψίες των διωκτικών Αρχών.

Ο 38χρονος που έπαιρνε και επίδομα ανεργίας βρέθηκε να κατέχει πλαστή ρουμανική ταυτότητα, την οποία χρησιμοποιούσε, όπως παραδέχτηκε, για την εκμίσθωση διαφόρων ακινήτων με σκοπό τις παράνομες συναλλαγές του.

Τέλος, η σπείρα για λόγους ασφαλείας χρησιμοποιούσε σύστημα ενδοεπικοινωνίας με ασυρμάτους.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων: 50 γραμμάρια ηρωίνης, 20 κοκαΐνης (τα οποία ήταν σε δόσεις και φυλάσσονταν σε ταμειακή μηχανή!), ένα όπλο, φυσίγγια, 17 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, έξι χιλιάδες ευρώ, μία ζυγαριά ακριβείας.

Οι πέντε αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες όπως η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και η διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών.