Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης και σωφρονιστικά μέτρα σε πέντε ασυνόδευτους πρόσφυγες που διαμένουν στην δομή φιλοξενίας στην Αιανή, για τον ξυλοδαρμό ενός 18χρονου.

Πιο συγκεκριμένα, το καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή έναν 18χρονο πρόσφυγα, που κατά την τέλεση του αδικήματος είχε μόλις ενηλικιωθεί, ενώ για τους τρεις ανήλικους συγκατηγορούμενούς του αποφάσισε σωφρονιστικά μέτρα και να αναλάβει την εποπτεία τους ο Επιμελητής Ανηλίκων Κοζάνης.

Μετά και την πρόταση της εισαγγελέως, το δικαστήριο δέχθηκε οι κατηγορούμενοι να κριθούν ένοχοι αντί για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, μόνο γι’ αυτό της επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος του 18χρονου και έκρινε ομόφωνα αθώο -λόγω αμφιβολιών- τον πέμπτο από τους ανήλικους κατηγορούμενους.

Σύμφωνα με τη δικογραφία και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα μεσάνυχτα της 15ης Ιουνίου 2019 και ενώ στην πλατεία ήταν σε εξέλιξη το τοπικό πανηγύρι του χωριού, μια παρέα ασυνόδευτων προσφύγων που διαμένουν στη δομή φιλοξενίας Αιανής μετά από λογομαχία ήρθαν στα χέρια με παρέα νεαρών του χωριού, με αποτέλεσμα ένας 18 άχρονος να τραυματιστεί στο κεφάλι και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Κοζάνης.

Για την ίδια υπόθεση και σε συνέχεια του επεισοδίου, βρίσκεται σε εξέλιξη προκαταρκτική εξέταση για ομάδα κατοίκων του χωριού που κινήθηκαν σε βάρος των προσφύγων και εργαζομένων στη δομή φιλοξενίας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.