Η Μάγδα Φύσσα, για πρώτη φορά μετά από περίπου τέσσερα χρόνια, απουσίαζε χθες από τη δίκη της Χρυσής Αυγής, όπου απολογείτο ο Γιώργος Ρουπακιάς.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς εξέφρασε την πεποίθηση πως η υπόθεση πήρε μεγάλη διάσταση γιατί συνδέθηκε με την πολιτική. «Ήταν μια απλή ανθρωποκτονία…», είπε παραδεχόμενος πως ήταν υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής από το 2012 επιχείρησε να περιορίσει το ρόλο του σε «βοηθητικό».

«Επέλεξε απλά να μην δώσει χώρο στην καρδιά και το μυαλό της να μολυνθεί από τα λόγια του δολοφόνου. Δεν ήταν θέμα ψυχικού σθένους, το οποίο έχει αποδείξει ότι διαθέτει, αλλά ήταν συνειδητή επιλογή να μην τον ακούσει»  είπε στην ΕΡΤ1 η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου για την απουσία της Μάγδας Φύσσα από το δικαστήριο χθες όπου απολογήθηκε ο Γιώργος Ρουπακιάς.

Για την αναφορά Ρουπακιά ότι ήταν «μια απλή ανθρωποκτονία», η κ. Τομπατζόγλου τόνισε ότι ήταν μια «προσπάθειά του να αποσυνδέσει το σύνολο της Χρυσής Αυγής από τη δική του πράξη».

Όπως είπε η δικηγόρος η στάση Ρουπακιά έχει να κάνει και με το ότι πιθανόν να φοβάται αντίποινα ή να θέλει να προστατεύσει την οικογένειά του. «Δεν θεωρώ ότι η τακτική αυτή είναι τακτική μέλους εγκληματικής οργάνωσης που τηρεί τον όρκο του στον αρχηγό του» είπε χαρακτηριστικά η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα.

Για τη διαδικασία η κ. Τομπατζόγλου είπε «έχουμε δικασίμους όλη την ερχόμενη εβδομάδα. Είναι πολύ πιθανόν μέσα στον Σεπτέμβριο να έχουμε και τις απολογίες της πολιτικής ηγεσίας της ΧΑ».

«Επιδίωξη όλων μας είναι η συνολική καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Είμαστε σε ένα πολύ καλό στάδιο καθώς έχει αποδειχθεί κατ’ εμάς ο χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης και συνεπώς αυτό που περιμένουμε όλοι είναι η καταδίκη του κόμματος αυτού που λειτουργούσε με τον μανδύα του πολιτικού κόμματος ενώ στην πραγματικότητα είναι εγκληματική οργάνωση» τόνισε η κ. Τομπατζόγλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Ρουπακιάς συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στη σκηνή του εγκλήματος, όταν ο ίδιος ο Παύλος Φύσσας τον υπέδειξε στους αστυνομικούς, λίγο πριν ξεψυχήσει μαχαιρωμένος στο πεζοδρόμιο της Παναγή Τσαλδάρη.