Ανατροπή στο θάνατο του ιατροδικαστή Γιάννη Στειακάκη που σημειώθηκε το 2008. Πέντε χρόνια μετά τον χαμό του όταν εκείνος ήταν 57 ετών, μια καταγγελία προς την διοίκηση του ΠαΓΝΗ και συγκεκριμένα προς τον διοικητή Ν. Κοκκίνη είναι η αιτία για να ανοίξει ο φάκελος της υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι επίκουρος καθηγητής Ιατροδικαστικής είχε χάσει τη μάχη στη Μ.Ε.Θ. του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, μετά από εγχείρηση αφαίρεσης όγκου στα νεφρά. Ο 57χρονος υπέστη, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, πριν από λίγα 24ωρα έφτασε στα χέρια του Ν. Κοκκίνη, μια καταγγελία που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του. Στην καταγγελία γινόταν αναφορά στους λόγους που οδήγησαν στο θάνατο τον Στειακάκη, με τρόπο απόλυτα τεκμηριωμένο, γεγονός που δεν άφησε περιθώρια για ολιγωρία από την πλευρά της διοίκησης του ΠαΓΝΗ.

Το γεγονός που αφήνει αυτή την ώρα αναμφίβολα περιθώρια έρευνας, με πιθανή ακόμη και την εκταφή της σορού του Γ. Στεικάκη, είναι ότι αν και ο ίδιος ήταν ιατροδικαστής, δεν διενεργήθηκε ποτέ νεκροψία-νεκροτομή.