Ένα από τα επιτελικά μέλη της Τοπικής Νίκαιας της Χρυσής Αυγής που εμφανίζεται με ενεργό ρόλο σε δικογραφίες οι οποίες έχουν συσχετιστεί με την εγκληματική οργάνωση ενώ φέρεται να ήταν ο συνοδηγός του Γιώργου Ρουπακιάς το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ξεκίνησε την απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο κατηγορούμενος δέχτηκε σειρά ερωτήσεων για τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αρχές καθώς από το 2013 είχε αναλάβει σειρά αρμοδιοτήτων, όπως την ασφάλεια του χώρου και της περιφρούρησης, με ενεργή παρουσία σε δράσεις της Χρυσής Αυγής με τον ίδιο να δίνει τη δική του εκδοχή των γεγονότων και να δηλώνει αδυναμία να θυμηθεί για τις αιματηρές επιθέσεις στο ΠΑΜΕ και στο Συνεργείο.

Ο κατηγορούμενος αναφερόμενος στα επεισόδια στο Μελιγαλά το 2012 τα χαρακτήρισε «μικροδιαφορά με ένα άλλο κίνημα… Όχι κάτι το αξιοσημείωτο, δηλαδή…» ενώ υπογράμμισε πως η ενδυμασία των μελών της Χρυσής Αυγής δεν ήταν συγκεκριμένη. «Είχε ξεκινήσει για να υπάρχει μια ομοιομορφία γιατί άρεσε και πούλαγε. Είπαμε να το σταματήσουμε αλλά πρόλαβαν κάποια γεγονότα…» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για την κατασκήνωση στο Νέδα όπου , μεταξύ άλλων , ο κατηγορούμενος με άλλα άτομα φωτογραφήθηκαν μπροστά από μια σημαία των SS και την ελληνική, κρατώντας όπλα, ο ίδιος ανέφερε ότι ήταν για «χλευασμό».

Όπως είπε η σημαία έφτασε με δέμα μέσα στο οποίο υπήρχε ένα σημείωμα

με περιφρονητικό περιεχόμενο. «Να το δείξετε στον πυρηνάρχη σας να σας πει ποιοι είστε» έγραφε.. Εμείς τη σηκώσαμε χλευαστικά. Ήταν σε ένα συρτάρι τόσο καιρό.

Πρόεδρος: Γιατί το πήρατε μαζί σας στην εκδρομή και μάλιστα να βγάλετε φωτογραφίες;

Κατηγορούμενος: Ήταν για χλευασμό προς αυτόν που το έκανε. Είπαμε να βρούμε ποιός είναι για να του στείλουμε τη φωτογραφία, αλλά ποτέ δεν τον βρήκαμε.

Ο κατηγορούμενος επιχείρησε να εμφανίσει την δράση στον Νέδα ως μια εκδρομή που οργάνωσε, όπως είπε, ο πυρηνάρχης της Νίκαιας

και περιλάμβανε αναρρίχηση, κάποια ιδεολογική επικαιρότητα και όπλα paintball, αεροβόλα στην ουσία, τα οποία «δεν τα χρησιμοποιήσαμε γιατί είχαν χαλάσει». Εκεί διαβάστηκε, όπως είπε, από συγκατηγορούμενο του ο όρκος των

Σαλαμινομάχων και «ανάψαμε δύο δάδες και μερικά κεριά σαν τους αρχαίους Έλληνες. Μία αντιγραφή αρχαίας τελετουργίας ήταν».

Για την επίθεση κατά του χώρου «Συνεργείο», κατά την οποία  κατηγορούμενος εμφανίζεται να τον κάλεσε στο τηλέφωνο προκειμένου για να μεσολαβήσει ο βουλευτής Λαγός είπε: «Κάποιος με είχε πάρει τηλέφωνο, δεν θυμάμαι ποιος, ότι τον είχαν συλλάβει να ειδοποιήσω κάποιον..

Πρόεδρος Ποιον;

Κατηγορούμενος: Δεν θυμάμαι… νομίζω το Λαγό… Δεν έκατσα να ασχοληθώ. Δεν έκανα τίποτα…

Πρόεδρος: Σας θεωρούσαν από τα πλέον υπεύθυνα άτομα στο χώρο. Δεν ήσασταν τυχαίος. Σας καλούσαν, σας ενημέρωναν ακόμα και για το αν θα έρθουν. Σας θεωρούσαν από τα πιο βασικά άτομα στο χώρο.

Κατηγορούμενος: θα μπορούσαν να καλέσουν τον οποιονδήποτε. Το κινητό μου ήταν αναρτημένο στα γραφεία.

Η απολογία του κατηγορούμενου συνεχίζεται σχετικά με τα γεγονότα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα καθώς φέρεται να είναι εκείνος που ενημερώθηκε για την παρουσία του άτυχου μουσικού στο «Κοράλλι».

Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας η πρόεδρος κάλεσε σε απολογία έναν από τους κατηγορούμενους που φέρεται να συμμετείχε στο τάγμα εφόδου το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Ο κατηγορούμενος , όμως, απουσίαζε από το δικαστήριο με το γραμματέα να ενημερώνει ότι στάθηκε αδύνατον να επικοινωνήσουν τόσο με τον ίδιο όσο και με το συνήγορό του.