Σε 5 χρόνια φυλάκιση , με αναστολή και με τον όρο να εμφανίζονται δυο φορές τον μήνα στο Α.Τ.της περιοχής τους καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου τους δύο από τους τρεις κατηγορούμενους για την τραγωδία στο Δοξαρό Μυλοποτάμου, στο φαράγγι του Βοσάκου, με τον θάνατο τριών πυροσβεστών στην προσπάθεια κατάσβεσης πυρκαγιάς, το καλοκαίρι του 2007.

Παράλληλα, σύμφωνα με το cretalive.gr, το δικαστήριο αποφάσισε για τον τότε επικεφαλής του πεζοπόρου τμήματος καθώς και τον αρμόδιο – την ημέρα της πυρκαγιάς- αξιωματικό υπηρεσίας της Πυροσβεστικής να τελούν υπό την εποπτεία επιμελητή κοινωνικής αρωγής για τρία χρόνια.

Το δικαστήριο έκρινε αθώο από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια , τον τρίτο εκ των κατηγορούμενων , τον τότε διοικητής της Π.Υ. Ρεθύμνου.

Υπενθυμίζεται ότι στη μοιραία κατάσβεση είχαν χάσει τη ζωή τους οι εποχικοί πυροσβέστες Νικήτας Κορομηλάς, Στέλιος Μαρκάκης και Ηρακλής Τζανάκης και υπέστη βαρύτατα εγκαύματα ο εποχικός πυροσβέστης Μανόλης Μανωλιτσάκης.