Ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος πραγματοποίησε το βράδυ της Κυριακής η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των ελέγχων, από κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Οικονομικής Αστυνομίας, διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:

• Σε κατάστημα καφέ-μπαρ στο Περιστέρι, μη επίδειξη Βιβλιαρίου Συντήρησης και Επισκευών μίας ταμειακής μηχανής ενώ σε έξι περιπτώσεις δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις λιανικών συναλλαγών.

• Σε κατάστημα καφετέρια στον Πειραιά Αττικής, μη επίδειξη Βιβλιαρίου Συντήρησης και Επισκευών μίας ταμειακής μηχανής και μη επίδειξη των βιβλίων και στοιχείων του καταστήματος.

• Σε κέντρο διασκέδασης στο Κολωνάκι, μεταξύ των οποίων, μη επίδειξη Βιβλιαρίου Συντήρησης και Επισκευών δύο ταμειακών μηχανών, μη επίδειξη των βιβλίων και στοιχείων της επιχείρησης, σε τέσσερις περιπτώσεις δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις λιανικών συναλλαγών, μη λήψη του απαραίτητου φορολογικού στοιχείου διακίνησης για την παραλαβή προϊόντων.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στις κατά τόπους Εισαγγελικές αρχές, ενώ παράλληλα θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., για την εφαρμογή της διοικητικής διαδικασίας.