Μετά τις καταγγελίες γονέων ότι στην παιδική χαρά του Ζαππείου μπήκε «λουκέτο» στις 10 Σεπτεμβρίου επειδή υπήρχαν γυμνά ηλεκτρικά καλώδια στο χώρο, η Διοίκηση απαντά ότι συνεργείο της Υπηρεσίας τους την προηγούμενη ημέρα αντικατέστησε μια κολώνα φωτισμού, η οποία υπέστη δολιοφθορά. Και γι’ αυτό το λόγο στέλνει επιστολή που εξηγεί τι ακριβώς συνέβη τις δύο ημέρες.

«Σας γνωρίζουμε ότι, είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των παιδιών, αλλά και των πολιτών που βρίσκονται μέσα στο ιδιωτικό χώρο της παιδικής χαράς του Ζαππείου Μεγάρου.

Την Πέμπτη 09 Σεπτεμβρίου 2010 συνεργείο της υπηρεσίας μας προέβει σε αντικατάσταση μιας κολώνας φωτισμού ύστερα από δολιοφθορά.

Για την στερέωση της κολώνας απαιτήθηκε θεμελίωση και πάκτωση της στο έδαφος με τσιμέντο, ενώ τα καλώδια τροφοδοσίας τοποθετήθηκαν εντός της κολώνας.
Θα πρέπει να αναφέρουμε πως τα καλώδια ρεύματος ήταν μονωμένα – αυτό φαίνεται και από την φωτογραφία που επισυνάψατε στην επιστολή σας-.

Οι ασφάλειες του πίνακα για την τροφοδοσία της ήταν κατεβασμένες.

Το καλώδιο-αγωγός χρώματος πράσινο κίτρινο- αποτελεί αγωγό γειώσεως και δεν τροφοδοτείται με ρεύμα.
Για την πλήρη προστασία της κολώνας από τυχαία επαφή της από τα παιδιά τοποθετήθηκαν τρεις στύλοι στο έδαφος περιφερειακά με κορδέλα έργου επισήμανσης.

Ένα επιπλέον μέτρο προστασίας που ελήφθη από την υπηρεσία, ήταν το κλείσιμο των θυρών της παιδικής χαράς του Ζαππείου χώρου.

Την επομένη μέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2010, τοποθετήθηκε η κεφαλή φωτισμού επί της κολώνας και η ηλεκτρική σύνδεσή της με το δίκτυο, ενώ η παιδική χαρά άνοιξε ξανά τις θύρες της για να φιλοξενήσει τα παιδιά με ασφάλεια.
Μήπως τώρα θα πρέπει να αναθεωρήσετε τις εσφαλμένες απόψεις σας για τους εργαζόμενους της υπηρεσίας;

Με ποιο δικαίωμα παραβιάσατε το φράκτη της παιδικής χαράς θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τον εαυτό σας όσο και των παιδιών που παίρνοντας παράδειγμα από εσάς, κάνανε το ίδιο.
Ποιες είναι οι τεχνικές σας γνώσεις ώστε να μπορείτε να κρίνετε με προσβλητικές φράσεις τον ηλεκτρολόγο της υπηρεσίας;

Μήπως θα έπρεπε τον Ζάππειο χώρο να τον διαμορφώσουμε έτσι ώστε ο καθένας να έχει πρόσβαση και να δημιουργήσουμε μια νέα πλατεία Ομονοίας όπου κύριο λόγο θα έχουν τα αυτοκίνητα σε βάρος των πεζών;

Επίσης θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι, οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο Ζάππειο Μέγαρο σκοπό έχουν, όπως διατυπώνεται και από την διαθήκη του Ευάγγελη Ζάππα, να προάγουν την διάδοση της Ολυμπιακής ιδέας, και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό!

Ο πρόεδρος του Δ.Σ
Δομάγερ Ιωάννης».