Με την απολογία του επί σειρά ετών διευθυντή της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης Θ. Γκόλλα συνεχίστηκε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στον κεντρικό δήμο.

«Δεν έβαλα δραχμή στην τσέπη μου. Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες. Είμαι αθώος. Σας βλέπω στα μάτια και δεν φοβάμαι να το φωνάξω. Μπορεί να έγιναν ανθρώπινες παραλείψεις, όμως εσκεμμένη ή συνειδητή ενέργεια από μένα δεν έγινε καμία. Δεν πήρα εντολή από κανέναν και δεν έδωσα σε κανέναν εντολή. Αν βγει κανείς να το πει αυτό τότε να με κρεμάσετε» είπε ο κατηγορούμενος.

Ο πρώην διευθυντής της Ταμειακής Υπηρεσίας, άλλοτε προϊστάμενος του βασικού κατηγορούμενου για την υπόθεση, Παναγιώτη Σαξώνη, είπε ότι δεν αντιλήφθηκε την υπεξαίρεση, ούτε όταν έβλεπε τον συγκατηγορούμενό του, πρώην ταμία, να παίρνει ιλιγγιώδη ποσά από τα δημοτικά ταμεία. «Δεν μπορούσα να σκεφτώ ότι ένας που παίρνει μετρητά μπορεί να τα τρώει», τόνισε, κάνοντας παράλληλα λόγο για έλλειψη ελέγχων σε ό,τι αφορά τη δράση του Σαξώνη.

«Είχαμε μία πεπατημένη. Ο Σαξώνης ήταν φίλος, Όταν μάθαμε ότι έπαθε εμβολή έκλαιγε όλο το γραφείο. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι ο συνάδελφός μας είναι κλέφτης. Εκ των υστέρων εκτιμώ ότι η δράση του οφείλεται στην ασυδοσία του χαρακτήρα του. Ήθελε τον πλούτο», σημείωσε ο κ. Γκόλλας.

Ο κατηγορούμενος ανέφερε, ότι μετά το 2004 τηρούσε αναλυτικό ημερολόγιο με βάση το οποίο έβγαινε το ημερήσιο δελτίο εσόδων και εξόδων, το περιεχόμενο του οποίου γνώριζαν ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών και ο γενικός γραμματέας του δήμου. Κατέθεσε ότι με τον δήμαρχο Β. Παπαγεωργόπουλο και τον γραμματέα Μ. Λεμούσια δεν είχε προσωπικές επαφές κι ότι «λογοδοτούσε» μόνο στους αντιδημάρχους.

Το δικαστήριο διέκοψε και τη σκυτάλη των απολογιών παίρνει ο άλλοτε αναπληρωτής διευθυντής της Ταμειακής Υπηρεσίας και μετέπειτα διευθυντής της ίδιας Υπηρεσίας.