Επίθεση από περίπου 50 άτομα, αρκετά εκ των οποίων έφεραν οπλισμό και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους δέχθηκε χθες βράδυ στα Εξάρχεια κλιμάκιο οκτώ ανδρών του Λιμενικού Σώματος, κατά τη διάρκεια έρευνας που πραγματοποιούσε σε σπίτι της περιοχής, παρουσία εισαγγελέα, έπειτα από πληροφορίες που έλαβε για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, με αποτέλεσμα δύο από αυτούς να τραυματιστούν.

«Οι συνάδελφοι έκαναν το καλύτερο δυνατό δεδομένου των αντίξοων συνθηκών αφού κλήθηκαν να προστατέψουν τον Δημόσιο Λειτουργό και τους εαυτούς τους και τους αθώους πολίτες που βρίσκονταν τριγύρω», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αττικής Πειραιά και Νήσων, με αφορμή το χθεσινό περιστατικό.

«Αν οι συνάδελφοι δεν διατηρούσαν τη ψυχραιμία τους θα θρηνούσαμε πολλούς νεκρούς. Ως ΕΠΛΣΑΠ ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους συναδέλφους και εκφράζουμε αμέριστη στήριξη μας ενώ παράλληλα πιστεύουμε ότι η Πολιτεία πρέπει να επανεξετάσει τη χορήγηση επικίνδυνου και ανθυγιεινού επιδόματος», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ένωσης.