Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους

Πάνω από 150.000 ευρώ τα χρήματα που απέσπασαν


ΚΟΙΝΩΝΙΑ
13:10
27/12/2012
Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους
1
loading

Εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης τριμελής σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους και είχε καταφέρει να αποσπάσει συνολικά 153.550 ευρώ.

Η αστυνομία συνέλαβε δύο Έλληνες 53 και 39 ετών αντίστοιχα, ενώ αναζητείται 26χρονος συνεργός τους. Η σπείρα εξαπατούσε τους ηλικιωμένους με το πρόσχημα ότι συγγενικά τους πρόσωπα νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο, ενώ είχε αποπειραθεί να αποσπάσει 405.000 ευρώ

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι τρεις δράστες, τουλάχιστον από τις αρχές Ιουνίου 2012 έως τις 26 Δεκεμβρίου 2012, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση.

Ο 53χρονος, ως αρχηγός της εγκληματικής ομάδας, προσποιούμενος κατά βάσει τον εφημερεύοντα ιατρό, επικοινωνούσε τηλεφωνικώς με τα θύματά μεταμεσονύχτιες αλλά και πρωινές ώρες και τους ανήγγειλε ψευδώς ότι ένας στενός συγγενής τους εισήχθη εσπευσμένα σε δημόσιο νοσοκομείο με σοβαρό και ξαφνικό πρόβλημα υγείας.

Στη συνέχεια άλλο μέλος της σπείρας, ως υποτιθέμενο εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, επιβεβαίωνε την «άσχημη είδηση» και παρέπεμπε τα θύματα στον τρίτο δράστη, ο οποίος προσποιούμενος γιατρό ή λογιστή νοσοκομείου, απαιτούσε μεγάλα χρηματικά ποσά για να γίνει άμεσα κάποια χειρουργική επέμβαση του συγγενικού τους προσώπου. Στη συνέχεια οι δράστες προκειμένου να αποφύγουν τον εντοπισμό τους πραγματοποιούσαν συνάντηση με τα θύματά τους και παραλάμβαναν το συμφωνηθέν ποσό.

Στο πλαίσιο της εγκληματικής τους δράσης είχαν αποσπάσει 153.550 ευρώ από 32 ανυποψίαστους πολίτες στις πόλεις της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλους 22, αξιώνοντας 405.000 ευρώ. Οι δράστες χρησιμοποιούσαν για την επικοινωνία με τα θύματά τους τηλεφωνικές συνδέσεις τις οποίες είχαν ενεργοποιήσει με χρήση πλαστών δελτίων ταυτότητας, με στοιχεία ατόμων που τις είχαν χάσει η ακόμα και συνδέσεις ατόμων που είχαν πεθάνει.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια των συλληφθέντων καθώς και στη κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Πλήθος συσκευών κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM
• Πληθώρα καρτών ανανέωσης χρόνου ομιλίας
• Το χρηματικό ποσό των 5.390 ευρώ
• Το χρηματικό ποσό των 6.900 δολαρίων
• Ένα πλαστό δίπλωμα ικανότητας οδήγησης
• Τρία απολεσθέντα δελτία ταυτότητας
• Δύο ποδήλατα αγωνιστικού χαρακτήρα
• Περιφερειακά Ηλεκτρονικού Υπολογιστή (κάρτες μνήμης, σκληρός δίσκος κ.ά)

Ο 53χρονος αρχηγός της ομάδας είχε καταδικασθεί σε 11 χρόνια κάθειρξης για απάτες κατά συρροή και αποφυλακίσθηκε το 2006.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

    ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ , ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ , ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ !!!!!!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει