Στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα μπαίνουν δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ηλικιωμένος φέρεται να απομακρύνθηκε από γηροκομείο, στην περιοχή των Καλαβρύτων, γιατί ήταν ομοφυλόφιλος.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης την οποία θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Καλαβρύτων. Στόχος της έρευνας είναι να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να έχει διαπραχθεί και αδίκημα που τιμωρείται από τις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου.

Η καταγγελία έγινε από δομή του Δήμου Πατρέων και αφορούσε ηλικιωμένο ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και κρίθηκε αναγκαία η φιλοξενία του σε ίδρυμα. Έτσι, οι υπεύθυνοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» ήρθαν σε επαφή με τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Καλλιμανοπούλειο», η οποία βρίσκεται στα Καλάβρυτα και υπάγεται στη Μητρόπολη.

Ωστόσο, η εξέλιξη δεν ήταν η αναμενόμενη καθώς, σύμφωνα με την καταγγελία, ο ηλικιωμένος εκδιώχθηκε από το ίδρυμα γιατί είναι ομοφυλόφιλος. Πάντως, οι αντιδράσεις που προκάλεσε η συγκεκριμένη απόφαση, σύμφωνα με δημοσιεύματα, υποχρέωσαν τους υπεύθυνους να την πάρουν πίσω με αποτέλεσμα ο ηλικιωμένος να παραμείνει στο γηροκομείο.