Ο βασικός πρωταγωνιστής της αποκαλούμενης «μαφίας του χρυσού», ο γνωστός από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις, ενεχυροδανειστής δίνει σήμερα εξηγήσεις ενώπιον της ανακρίτριας διαφθοράς για σειρά κακουργηματικών πράξεων. Οι αρχές έχουν τοποθετήσει τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο στην κορυφή της πυραμίδας της εγκληματικής οργάνωσης αποδίδοντας του τριπλό ρόλο. Ο 51χρονος φέρεται να είχε αναλάβει την συγκάλυψη της δράσης των μελών της Οργάνωσης, μέσω των ενεχυροδανειστηρίων του, της τροφοδότησης της με «χρυσό» από το δίκτυο καταστημάτων της επιχείρησης «βιτρίνα» αλλά και της νομιμοποίησης εσόδων.

Ο ίδιος εμφανίζεται να αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του σε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη επιφυλάσσοντας για τον εαυτό του το ρόλο του νόμιμου επιχειρηματία. Ο κατηγορούμενος, που εμφανίζεται να είχε το προσωνύμιο «χοντρός», φέρεται να στρέφει τα βέλη του στον Τούρκο συγκατηγορούμενο του με τον οποίο, σύμφωνα με τις αρχές, μοιραζόταν την αρχηγία και ήδη έχει κριθεί προφυλακιστέος. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο ενεχυροδανειστής φέρεται να εμφανίζεται ως θύμα του άλλοτε στενού του συνεργάτη αφήνοντας υπόνοιες πως ο Τούρκος και οι άνθρωποι του λειτουργούσαν αυτόνομα χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει. Μάλιστα, με αίτημα του έχει ζητήσει την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του με τον Τούρκο ο οποίος σήκωσε το γάντι δηλώνοντας έτοιμος να ανταποκριθεί στην…. πρόκληση προειδοποιώντας παράλληλα τον ενεχυροδανειστή ότι «τον περιμένουν εκπλήξεις».

Η κρύπτη στο σκαλοπάτι του ενεχυροδανειστηρίου και οι 323 λίρες

Σε κάθε περίπτωση, ο γνωστός ενεχυροδανειστής, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος ακόμη και με το ενδεχόμενο της προφυλάκισης, θα επιχειρήσει να αντικρούσει όσα του αποδίδουν οι αστυνομικοί οι οποίοι κάνουν λόγο για μια «αριστουργηματικά οργανωμένη εγκληματική οργάνωση» που λειτουργούσε «υπό τη σκέπη νομιμοφανών εταιρειών» και χαρακτηρίζουν του διευθύνοντες «ευφυείς και χαρισματικούς».

Ο κατηγορούμενος αναμένεται, επίσης, να κληθεί να εξηγήσει τις αποκαλυπτικές συνομιλίες που έχει καταγράψει ο υπερκοριός της αστυνομίας και συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία αλλά και πως βρέθηκε στα χέρια του ο θησαυρός που εντοπίστηκε κρυμμένος σε απίθανα σημεία. Μεταξύ αυτών, μια ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη η οποία είχε κατασκευαστεί στα σκαλοπάτια του υπογείου στο κεντρικό κατάστημα του στη λεωφόρο Πατησίων.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία «σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, επιμελώς δημιουργημένη κάτω από το τελευταίο σκαλί ξύλινης κλίμακας που οδηγεί στο υπόγειο» βρέθηκαν δεκάδες αντικείμενα, ανάμεσά τους και ένα μαύρο μεταλλικό βαλιτσάκι με το κλειδί του το οποίο περιείχε 323 λίρες χρυσού χρώματος. Δίπλα του εντοπίστηκαν μέσα σε πλαστικά σακουλάκια, δαχτυλίδια, ρολόγια και άλλα τιμαλφή, ενώ πάνω στις συσκευασίες αναγράφονταν περιοχές της Ελλάδος ή αρχικά που παραπέμπουν σε ονόματα. Όταν ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε για τα ευρήματα ανέφερε ότι «αποτελούν προσωπικά του αντικείμενα αγορασμένα κατά το παρελθόν και προορίζονταν για λιανικό εμπόριο στο μέλλον». Στο ίδιο κατάστημα βρέθηκαν στην κεντρική σάλα δύο χρηματοκιβώτια. Το πρώτο περιείχε πλάκες ασημιού και άλλων μετάλλων και το δεύτερο το ποσό των 83.480 ευρώ σε χαρτονομίσματα. Έρευνες έγιναν στο γραφείο του γνωστού ενεχυροδανειστή, στο λογιστήριο και στα γραφεία του υπογείου, απ’ όπου κατασχέθηκαν δεκάδες αντικείμενα, ενώ αντίστοιχες έφοδοι πραγματοποιήθηκαν στα δύο σπίτια του στην Αθήνα και στην Κερατέα αμέτρητα κοσμήματα.

Ο φερόμενος ως βασικός πρωταγωνιστής, σύμφωνα με τις αρχές, ζούσε μια πλούσια ζωή στη βίλα του στην Ανάβυσσο, οδηγώντας πανάκριβα αυτοκίνητα και κάνοντας βόλτα με την θαλαμηγό του. Ο κατηγορούμενος ήταν λάτρης των ταξιδιών αλλά και της έντονης νυχτερινής ζωής την οποία δεν έκρυβε. Άλλωστε, οι αστυνομικοί σημειώνουν πως πρόβαλε σε κάθε ευκαιρία το προφίλ του ως σοβαρός επιχειρηματίας και προχωρούσε ακόμη και σε αγαθοεργίες φροντίζοντας αυτές να λάβουν δημοσιότητα όπως η αγορά κοσμημάτων, για καλό σκοπό, από την Πάρι Χίλτον. Εμφανιζόταν δε να έχει υψηλές γνωριμίες αλλά και σχέδια για επέκταση της επιχείρησης του ακόμη και στην Αμερική.