Τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου άνοιξαν τον κύκλο των εξηγήσεων ενώπιον του οικονομικού εισαγγελέα που ερευνά τους βασικούς πρωταγωνιστές στην υπόθεση της Folli Follie. Συνολικά, δέκα πρόσωπα κλήθηκαν με την ιδιότητα του υπόπτου για ενδεχόμενη διάπραξη απάτης και ξεπλύματος μαύρου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος και σύμφωνα με πληροφορίες, μέσω των συνηγόρων τους, έδωσαν έγγραφες εξηγήσεις για την υπόθεση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο ιδρυτής της Folli Follie Δημήτρης, η σύζυγος του Κατερίνα αλλά και ο γιος τους Γιώργος Κουτσολιούτσος , ο οποίος μάλιστα εκπροσωπήθηκε από διαφορετικό δικηγορικό γραφείο, αρνήθηκαν μέσω των υπομνημάτων τους όσα τους αποδίδονται. Παράλληλα, φέρονται να ανέπτυξαν, μέσω των συνηγόρων τους, τα νομικά τους επιχειρήματα τους ώστε να ενισχύσουν τον ισχυρισμό ότι δεν στοιχειοθετείται σε βάρος τους το αδίκημα της απάτης.

Δεν αποκλείεται το ζεύγος Κουτσολιούτσου, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, να εμφανιστεί ενώπιον του εισαγγελέα καθώς φέρεται να έχει διαμηνύσει πως είναι στη διάθεση του στην περίπτωση που κρίνει ότι πρέπει να απαντήσει σε διευκρινιστικές ερωτήσεις.

Εκτός από την οικογένεια Κουτσολιούτσου, εξηγήσεις έχουν δώσει ο οικονομικός διευθυντής και ο διευθυντής του λογιστηρίου της εταιρείας, ακόμα τρία μέλη του ΔΣ την επίδικη περίοδο, ο επικεφαλής της θυγατρικής του Ομίλου στην Ασία και ο ορκωτός λογιστής που φέρεται να παρουσίασε παραποιημένα οικονομικά στοιχεία στον ισολογισμό του 2017. Πληροφορίες θέλουν την πλειονότητα των «υπόπτων» να επιρρίπτει ευθύνες σε όσους χειρίστηκαν την υπόθεση στην Ασία υπογραμμίζοντας πως από εκεί προέρχονταν τα οικονομικά στοιχεία που ελέγχονται ως παραποιημένα.

O οικονομικός εισαγγελέας θα μελετήσει τα υπομνήματα των 10 «υπόπτων» και αφού τα αξιολογήσει σε συνδυασμό με το αποδεικτικό υλικό που έχει στη διάθεση του θα αποφασίσει για τα επόμενα βήματα του που αφορούν την ποινική μεταχείριση των εμπλεκομένων. Σε κάθε περίπτωση, ο εισαγγελικός λειτουργός καλείται να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων ή όχι, για αυτό το πρώτο σκέλος της υπόθεσης ή θα επεκτείνει τη «βεντάλια» των διερευνώμενων πράξεων αλλά και τον κύκλο των «υπόπτων» στους αρμόδιους ελεγκτικούς και εποπτικούς μηχανισμούς.