Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Γιάννης Ζιώγας και ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, που έχουν τη στήριξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης», αναφέρθηκαν στο θέμα των υλικοτεχνικών ελλείψεων που παρατηρούνται στους παιδικούς σταθμούς.

Επισήμαναν ότι υπάρχουν μεγάλα κενά και σε προσωπικό και παρουσίασαν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία χιλιάδες οικογένειες στην Κεντρική Μακεδονία βρήκαν κλειστή την πόρτα των παιδικών σταθμών, καθώς οι αιτήσεις τους δεν έγιναν δεκτές, λόγω περιορισμένων θέσεων.
Στη Θεσσαλονίκη, στο δήμο Καλαμαριάς οι αιτήσεις ήταν αυξημένες κατά 30%, στη Θέρμη κατά 25%, στην Πυλαία κατά 50% και στη Νεάπολη κατά 10%.

Διατύπωσαν τα αιτήματά τους για αποκλειστικά κρατικούς, δημόσιους, δωρεάν, σύγχρονους και ασφαλείς παιδικούς σταθμούς και δημόσια κέντρα δημιουργικής απασχόλησης βρεφών και νηπίων. Ζήτησαν να καταργηθούν άμεσα όλα τα τροφεία και τα λειτουργικά έξοδα των σταθμών να καλυφθούν πλήρως από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να ολοκληρωθεί άμεσα ο έλεγχος καταλληλότητας όλων των παιδικών σταθμών και να εκπονηθεί ταχύτατα πρόγραμμα επισκευών και άλλων παρεμβάσεων, όπου είναι αναγκαίο. Ακόμη, όσοι σταθμοί κριθούν ακατάλληλοι να σταματήσουν να λειτουργούν.