Την οριστική απόλυση του πρώην γενικού πρόξενου της Ελλάδος στη Σμύρνη ζητεί με προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, καθώς θεωρεί ότι η πειθαρχική ποινή του υποβιβασμού κατά δύο βαθμούς που του επιβλήθηκε όταν κρίθηκε ένοχος για κακοδιαχείριση είναι επιεικής.

Η κ. Παπασπύρου αναφέρει στην προσφυγή της πως το πειθαρχικό συμβούλιο απάλλαξε τον πρώην γενικό πρόξενο για ορισμένα από τα παραπτώματα που του αποδόθηκαν καθώς έκρινε ότι δεν υπήρχε δόλος ωστόσο η ίδια θεωρεί ότι η πειθαρχική ποινή που του επιβλήθηκε είναι δυσανάλογα επιεικής. Η γενική επιθεωρήτρια διαπιστώνει παρατυπίες και νομικά λάθη στην πειθαρχική απόφαση και για το λόγο αυτό ζητεί από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο να την ακυρώσει ώστε να του επιβληθεί η ποινή της οριστικής απόλυσης ή οποιαδήποτε άλλη δυσμενέστερη κρίνουν οι σύμβουλοι Επικρατείας.

Το πειθαρχικό του ΥΠΕΞ επέβαλε στον πρώην γενικό πρόξενο την πειθαρχική ποινή του υποβιβασμού κατά δύο βαθμούς αφού κρίθηκε ένοχος για τα παραπτώματα της παράβασης υπαλληλικού καθήκοντος, αναξιοπρεπούς για υπάλληλο συμπεριφορά εντός και εκτός υπηρεσίας, της αμέλειας ή ατελούς εκπλήρωσης υπηρεσιακού καθήκοντος και της συμπεριφοράς ασυμβίβαστης με την αξιοπρεπή εκπροσώπηση της χώρας.

Η ποινή του επιβλήθηκε διότι στο πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής εμφανιζόταν έλλειμμα 151.000 τουρκικών λιρών στο προξενείο κάτι που έπρεπε να καλυφθεί από τον ίδιο καθώς εκείνος έφερε την ευθύνη. Ο πρόξενος εξόφλησε τμηματικά μερικά το επίμαχο ποσό και άφησε ανεξόφλητο το ποσό των 34.456 τουρκικών λιρών. Ακολούθησε οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος στο Προξενείο της Σμύρνης, όπου διαπιστώθηκε κακοδιαχείριση.