Εξιχνιάστηκαν υποθέσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων

Παρόλα αυτά οι επιτήδειοι συνεχίζουν να δρουν


ΚΟΙΝΩΝΙΑ
17:24
09/08/2012
Εξιχνιάστηκαν υποθέσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων
loading

Αρκετές υποθέσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων έχει εξιχνιάσει τις τελευταίες ημέρες η Ασφάλεια Πατρών, αλλά σύμφωνα με καταγγελίες στην αστυνομία, επιτήδειοι εξακολουθούν να δρουν στην Πάτρα και να αποσπούν χρήματα και κοσμήματα από ανυποψίαστους πολίτες, με το πρόσχημα ότι στενά συγγενικά τους πρόσωπα έχουν οφειλές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αξιωματικοί της Ασφάλειας, οι άγνωστοι δράστες πλησιάζουν συνήθως ηλικιωμένα άτομα, αφού πρώτα έχουν φροντίσει να μάθουν λεπτομέρειες, κυρίως για τα στοιχεία της ταυτότητας και την επαγγελματική δραστηριότητα συγγενικών τους προσώπων, και προφασιζόμενοι μεταξύ άλλων την εξόφληση χρεών για λογαριασμό των συγγενικών τους προσώπων, καταφέρνουν να αποσπούν χρηματικά ποσά, που κυμαίνονται στις περισσότερες περιπτώσεις από 100 έως και 1.500 ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος ενός 41χρονου και ενός συνεργού του, ο οποίος αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές.

Ειδικότερα, οι δύο δράστες πήγαν προ ημερών στο σπίτι 85χρονης στην Πάτρα, όπου προσποιούμενοι τους ασφαλιστές, την έπεισαν να τους παραδώσει 700 ευρώ, ως οφειλή της κόρης της, ενώ εκμεταλλευόμενοι ολιγόλεπτη απουσία της γυναίκας, πήραν από την κρεβατοκάμαρα άλλα 1.300 ευρώ.

Οι ίδιοι δράστες πήγαν στο σπίτι 86χρονης στα Ροίτικα της Πάτρας και χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο, πήραν από την ηλικιωμένη 100 ευρώ, καθώς και κοσμήματα αξίας 500 ευρώ.

Η αστυνομία εξιχνίασε επίσης άλλες δύο περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων, όπου δράστης φέρεται να είναι ένας 40χρονος, ο οποίος -σύμφωνα με την αστυνομία- προφασιζόμενος τον υπάλληλο εταιρίας τηλεπικοινωνιών και τον υπάλληλο ασφαλιστικής εταιρίας, αφαίρεσε από μία 80χρονη και μία 72χρονη δύο χρυσές αλυσίδες αξίας 2.000 ευρώ, αφού πρώτα κατάφερε να τις πείσει, ότι έπρεπε να εισπράξει υποτιθέμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές συγγενικών τους προσώπων.

Εξιχνιάστηκαν επίσης επτά περιπτώσεις απάτης για τις οποίες κατηγορείται ένας 34χρονος, ο οποίος προσποιούμενος τον έμπορο υδραυλικών ειδών ή τον πωλητή κλιματιστικών μηχανημάτων, αποσπούσε χρήματα από πολίτες, ως προκαταβολή για επικείμενες αγορές τους. Χαρακτηριστικά, σε μία από τις περιπτώσεις, ο 34χρονος πήγε σε πολυκατοικία στη Πάτρα, όπου έπεισε πέντε ενοίκους να του παραδώσουν 1.200 ευρώ ως προκαταβολή για την αγορά 16 κλιματιστικών μηχανημάτων.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει