Σε λίγη ώρα ο 21χρονος Πακιστανός θα απολογηθεί ως βασικός ύποπτος για τον άγριο ξυλοδαρμό της 15χρονης Μυρτώς που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Αττικόν», δίνοντας πραγματική μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, όπως λένε οι θεράποντες ιατροί της.

Του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε πλήρη ψυχική ηρεμία καθώς και για βιασμό και ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, ο Πακιστανός που έξι ημέρες μετά την αποτρόπαια πράξη του και βλέποντας τον αστυνομικό κλοιό να στενεύει, έφυγε μαζί με δύο συμπατριώτες του για την Αθήνα, δίνοντας ψεύτικα στοιχεία.

Η μαρτυρία του ανθρώπου που τον προσέλαβε σε συνδυασμό με το ότι δεν εντοπίστηκαν τα πραγματικά του στοιχεία και το γεγονός ότι μόλις έφτασε στην Αθήνα, πέταξε το κινητό του και πήρε άλλο νούμερο ήταν η αρχή για να φτάσουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στα ίχνη του.

Αρχικά, παρακολούθησαν τους άλλους δύο που έφυγαν μαζί του από την Πάρο και έπειτα από παρακολουθήσεις έφτασαν στο διαμέρισμα που κρυβόταν. Έτσι, τους οδήγησαν όλους στην Ασφάλεια και ρώτησαν τους δύο φίλους του (συνταξιδιώτες του) με ποιον ακόμη ταξίδευαν. Η απάντηση ήταν σαφής και έτσι τον εντόπισαν.

Γιατί αν δεν το έκαναν εγκαίρως, ο 21χρονος Πακιστανός είχε προγραμματίσει να επιστρέψει στην πατρίδα του, κάνοντας τα χαρτιά του για επαναπατρισμό.