Πώς έφτασε η αστυνομία στους δράστες του εγκλήματος στου Φιλοπάππου

Το χρονικό της υπόθεσης


ΚΟΙΝΩΝΙΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
15:28
24/08/2018
Πώς έφτασε η αστυνομία στους δράστες του εγκλήματος στου Φιλοπάππου
19
loading

Διαλευκάνθηκε από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και ειδικότερα το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, η ληστεία, μετά ανθρωποκτονίας, του 25χρονου φοιτητή, στις 15 Αυγούστου σε βραχώδη περιοχή του λόφου του Φιλοπάππου, όπου βρισκόταν μαζί με την 23χρονη φίλη του.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, εμπλεκόμενοι στην υπόθεση είναι τρεις αλλοδαποί υπήκοοι, ηλικίας 17, 25 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Οι δύο από τους τρεις αλλοδαπούς που συνελήφθησαν και ομολόγησαν είναι Πακιστανοί -ηλικίας 17 και 28 ετών-, ενώ ο τρίτος Ιρακινός, ο οποίος παραδέχθηκε την παρουσία του στο σημείο. Οι τρεις δράστες πρόκειται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της ληστείας κατά συναυτουργία και κατά συρροή.

Η πτώση του 25χρονου φοιτητή είναι συνέπεια της ληστείας, είπε χαρακτηριστικά ο αξιωματικός τμήματος ανθρωποκτονιών Κώστας Χασιώτης. Ο υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ταξίαρχος Αθανάσιος Κοκκαλάκης επισήμανε ότι συνεργάστηκαν πολλές αστυνομικές υπηρεσίες για την εξιχνίαση της υπόθεσης, ενώ πρόσθεσε ότι υπήρχαν ισχυρές ενδείξεις θα προσπαθήσουν να διαφύγουν στο εξωτερικό.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, βραδινές ώρες της 15 Αυγούστου 2018, το θύμα και η 23χρονη φίλη του, έφτασαν στο λόφο του Φιλοπάππου και κάθισαν σε βραχώδη περιοχή. Την 22:50 περίπου τους πλησίασαν δυο αλλοδαποί, ζητώντας τους τσιγάρο. Όταν το θύμα τους απάντησε ότι δεν είχε, τα δυο άτομα αποχώρησαν, επιστρέφοντας όμως στη συνέχεια, μαζί με τρίτο άτομο, απαιτώντας, με την απειλή μαχαιριού, χρήματα και τα κινητά τους τηλέφωνα.

Το θύμα τους είπε ότι δεν είχαν χρήματα και τότε ο ένας από τους τρεις αφαίρεσε από την τσάντα της 23χρονης κινητό τηλέφωνο καθώς και πορτοφόλι, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ περίπου, το διαβατήριό της και κάρτες ελληνικών και πορτογαλικών τραπεζών.

Οι άλλοι δυο δράστες συνέχιζαν με την απειλή μαχαιριού να ζητούν χρήματα από τον 25χρονο, ο οποίος, υπό την απειλή αυτή και προφανώς συνεπεία αυτής, βρέθηκε στον γκρεμό με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Στη συνέχεια οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και η 23χρονη, κάλεσε την Αστυνομία.

Οι έρευνες της αστυνομίας

Λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες, τον τόπο και τον τρόπο διάπραξης του εγκλήματος, η έρευνα επικεντρώθηκε σε ένα κύκλο υπόπτων, από τους οποίους από την πρόοδο της ερευνητικής διαδικασίας κατέστη δυνατή η ταυτοποίηση των τριών δραστών.

Ύστερα από έρευνες, τόσο στην Αττική, όσο και σε άλλες περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, ομάδα Αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής, κατόρθωσε, σε συνεργασία με το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας Κιλκίς, να εντοπίσει απογευματινές ώρες της 23ης Αυγούστου 2018 τους δύο δράστες στην περιοχή της Ειδομένης Πολυκάστρου Κιλκίς, όπου σχεδίαζαν να περάσουν τα σύνορα και να διαφύγουν στο εξωτερικό. Βραδινές ώρες εντοπίσθηκε και ο τρίτος δράστης στην περιοχή του κέντρου των Αθηνών.

Ως προς το ποινικό παρελθόν των δραστών, προκύπτει ότι έχουν κατηγορηθεί για τα - κατά περίπτωση – αδικήματα της ληστείας, παράβασης του νόμου «περί όπλων», για παράνομη είσοδο στη χώρα και κλοπή, ενώ στον έναν από τους κατηγορουμένους είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Η έρευνα συνεχίζεται ως προς την εξέταση συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις. Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την ανθρωποκτονία και τη ληστεία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Σε δηλώσεις του, κατά τη διάρκεια παρουσίασης της υπόθεσης, ο υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχος Αθανάσιος Κοκκαλάκης, ανέφερε: «Όπως αναφέρθηκε από τον Εκπρόσωπο Τύπου του Σώματος, η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να εξιχνιάσει την υπόθεση της ανθρωποκτονίας του 25χρονου ημεδαπού φοιτητή, στην περιοχή του Φιλοπάππου, τον περασμένο Δεκαπενταύγουστο.

Η συγκεκριμένη υπόθεση, πέρα από την κοινωνική απαξία της πράξης, παρουσίαζε στο πεδίο των ερευνών ιδιαίτερα μορφολογικά χαρακτηριστικά, κυρίως λόγω του τρόπου και των συνθηκών που διεπράχθη.

Απαιτήθηκε λοιπόν συνδυαστική επεξεργασία και ανάλυση των στοιχείων και των ερευνητικών δεδομένων της υπόθεσης, που μας οδήγησαν: αρχικά στην σκιαγράφηση του profile των εμπλεκομένων, στη συνέχεια στην ταυτοποίηση των στοιχείων τους, και εντέλει στον εντοπισμό τους.

Στο πλαίσιο αυτό, αξιοποιήσαμε πρωτίστως όλα τα στοιχεία από τις Βάσεις Δεδομένων της Ελληνικής Αστυνομίας, τα οποία σε συνδυασμό με πηγές και δίκτυα πληροφόρησης, ώθησαν τις έρευνες μας σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

Τα δεδομένα που προέκυπταν στην πορεία της ερευνητικής μας προσπάθειας συσχετίστηκαν με βιομετρικά στοιχεία που αντλήσαμε από τις Oμάδες Eρευνών - που είχαμε αναπτύξει από την πρώτη στιγμή και δραστηριοποιήθηκαν μεθοδικά σε όλες τις φάσεις των αστυνομικών ερευνών -, καθώς επίσης και με εγκληματολογικά πειστήρια από την ενδελεχή αυτοψία στο χώρο του εγκλήματος.

Με βάση την κλιμάκωση αυτή - και αφού καταφέραμε να επικεντρωθούμε στους τρεις εμπλεκομένους -, επεκτείναμε το πεδίο των ερευνών μας σε διάφορες περιοχές της χώρας και κυρίως σε σημεία της Παραμεθόριου, καθώς είχαμε ισχυρές ενδείξεις ότι θα προσπαθήσουν να διαφύγουν στο εξωτερικό.

Ο εντοπισμός των δυο δραστών, στην ευρύτερη περιοχή της Ειδομένης, επιβεβαίωσε τον ορθό προσανατολισμό των ερευνών μας στις περιοχές αυτές, ενώ ο εντοπισμός του τρίτου δράστη στο κέντρο της Αθήνας, ολοκλήρωσε τις έρευνές μας για την αναζήτηση των υπαιτίων του εγκλήματος.

Θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση και την ευαρέσκεια μου σε όλους τους αστυνομικούς - όλων των Υπηρεσιών - που συμμετείχαν στις έρευνες για την εξιχνίαση του εγκλήματος αυτού.

Ο επαγγελματικός τρόπος που χειρίστηκαν την υπόθεση, έδωσε τη δυνατότητα, σε πολύ σύντομο χρόνο, να ταυτοποιήσουμε τους δράστες, να αποκλείσουμε κάθε περιθώριο διαφυγής τους και να τους οδηγήσουμε στη Δικαιοσύνη».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

19
σχόλια
 1. avatar Καρβας

  Τι παραλογισμός. Τους περνάμε από τα σύνορα για να γίνει ένας φόνος, να κινητοποιηθεί η αστυνομία, να απασχολήσουμε τους δικαστικούς και να πληρώνουμε και την φυλακή τους

 2. avatar Νίκος χασαπης

  Τους απλυτους που ειναι οι ηθικοι αυτουργοί ποιος θα τους τιμωρήσει;

 3. avatar Κλισε

  Ρεφιουτζις γουελ-καμ

 4. avatar ΡΘΙΡΘ

  ΕΑΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ,ΑΥΤΟΙ ΠΟ ΔΕΝ ΤΗ ΘΕΛΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣΤΟΥΣ , ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 5. avatar ΒΗΣΤ

  Τι επαθες; Πακιστανο εισαι;;;;

 6. avatar supi

  Συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία που έκανε τη δουλειά της!!! Και ας ελπίσουμε πως το ίδιο θα κανει και η Δικαιοσύνη!!! Γιατί δε λεει ο ένας να τους πιάνει και ο άλλος να τους αφήνει!!! Και μπράβο στην κοπέλα που τους αναγνώρισε γιατί αλλιώς ακόμα θα τους έψαχναν...

 7. avatar ocular witness

  Και σε κανα δυο χρονια ταινια η ζωη τους για το ποσο αδικα τους χτυπησε η ζωη + βρεθηκε στο δρομο τους ο γηγενης που γλυστρησε..εχουμε χαιβανια σκηνοθετες απειρους

 8. avatar Νινονι ο

  Να αφεθουν ελευθεροι αφου ομως υποσχεθουν πως δεν θα το ξανακανουν

 9. avatar Λέω εγώ τώρα..

  ...μπράβο στην ΕΛ.ΑΣ !

 10. avatar Boomerang

  Συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία και στο προσωπικό που δούλεψε έτσι ώστε να οδηγηθούν οι δολοφόνοι στην δικαιοσύνη!

 11. avatar Μπράβο Αλέξη

  Επειδή ειναι αλλοδαποί τους τα ρίξανε όλα! Εσείς οι ρατσιστές ομοφοβικοί φασιστες! Πάρτε χαϊβάνια πάρτε ελευθερία

  1. avatar Μιχαλάκης 74

   Προβοκατόρικο α χα χα. Δεν το έπιασαν κάποιοι

 12. avatar Gkortsos

  εεεελλλα μωρε τα παιδια τωραααα....αφου το επιδομα που τους δινουμε δεν τους φτανει..εεε κανουν χαζομααρεεεςςς!!!

 13. avatar Μστ

  Όλη αυτή τη λεπτομερή έρευνα τη κατάφερε η ελληνική αστυνομία.!!! αδύνατο να το πιστέψω..πιο πιθανό να έβαλε 3 μετανάστες να ομολογήσουν γιατί χρειάζονται έστω μια επιτυχία με τόσες αποτυχίες το τελευταίο καιρό και αργότερα όταν ξεχαστεί να τους αφήσουν ελεύθερους.!!!

  1. avatar Φιλαράκο..

   Οκ , την "είπες" και σήμερα..!

   1. avatar Και πρόκειται για τρείς στόκους

    Ο Μστ και δυο στόκοι ακόμα που έβαλαν θετική.

 14. avatar ab123

  εχουμε πολεμο

 15. avatar Και τι εγινε

  Σε 2 μήνες θα είναι για τράκα στου φιλοπαππου

 16. avatar …..

  επαγγελματιες κακοποιοι.. ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΩΡΑ. νισαφι πια

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει