Με μηνύσεις και αγωγές απειλεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος, για τα όσα υποστήριξε ο εξάδερφος Νίκος Ζήγρας του στον ανακριτή, κάνοντας λόγο για «ανήθικες συναλλαγές του συγκεκριμένου λειτουργού της Δικαιοσύνης με τον Ζήγρα».

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος αναφέρεται επίσης σε «προσωπική εμπάθεια» του ανακριτή στο πρόσωπο του και τον κατηγορεί ότι υποσχέθηκε στον Νίκο Ζήγρα την αποφυλάκιση του.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Άκη Τσοχατζόπουλου:

«Ήδη πριν λίγες μέρες, με αφορμή πληροφορίες σε blogs και στο ιντερνέτ, ότι επίκεινται και νέες στοχευμένες συνεργασίες του ανακριτή με κατηγορουμένους, προειδοποίησα ότι αυτή η ανήθικη πρακτική που εφαρμόζει η ανακριτική αρχή –έστω και μιας παρανομούσας Δικαιοσύνης, την οποία τους τελευταίους τρεις μήνες την δοκιμάσαμε και υποστήκαμε όλοι οι κρατούμενοι της κοινής μας υπόθεσης στον Κορυδαλλό- και μάλιστα στο όνομα της Δικαιοσύνης, συναλλασσόμενης με υποσχέσεις αποφυλάκισης και με σκοπό να εκμεταλλευθεί τις οριακές πλέον αντοχές ψυχικής και σωματικής υγείας κάποιων φυλακισμένων, έφτασε στο τέλος της. Δεν πάει άλλο.

Το αποκορύφωμά της όμως ήταν όταν ο ανακριτής και ο κρατούμενος Ζήγρας, στην πρόσφατη συνάντησή τους, επιχείρησαν τη συναλλαγή τους αυτής της μορφής. Όπου ο ανακριτής, αντί για απολογία κατηγορουμένου σχετικά με το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» από το Ζήγρα, αποδέχθηκε ένα φανφαρόνικο κατασκεύασμα από τις ειδικές υπηρεσίες που ενίοτε χρησιμοποιεί, που το βάφτισαν ως «κατηγορητήριο» εναντίον εμού και ενός μεγάλου, δυστυχώς, αριθμού αθώων πολιτών.

Τραγική είναι πλέον η ευθύνη του ανακριτή που, καθοδηγούμενος από προσωπική εμπάθεια στο πρόσωπό μου και στην οικογένειά μου, εκμεταλλεύεται και έναν άρρωστο άνθρωπο, υποσχόμενος υποκριτικά την αποφυλάκισή του.

Καταγγέλλω για μία ακόμη φορά τις ανήθικες συναλλαγές του συγκεκριμένου λειτουργού της Δικαιοσύνης με τον Ζήγρα, αλλά και όσους ανέχονται τις παρανομίες αυτές, που στοχεύουν στον αποπροσανατολισμό της υπόθεσής μας από την πραγματικότητα και την ουσιαστική και πλήρη αλήθεια, που θα αναδειχθεί με τη συμβολή πραγματικών υπεύθυνων μαρτύρων, όπως των μελών του ΚΥΣΕΑ.

Έχω ήδη δώσει εντολή στους πληρεξούσιους δικηγόρους μου να καταθέσουν άμεσα τις αναγκαίες πλέον μηνύσεις ενάντια στους πρωταγωνιστές αυτής της σκευωρίας».