Τραγωδία σημειώθηκε με 28χρονο Γάλλο υπήκοο στους Αμπελοκήπους. Ο 28χρονος Γάλλος, ενώ μεταφερόταν με περιπολικό στη γαλλική πρεσβεία για παροχή βοήθειας, βγήκε ξαφνικά από το υπηρεσιακό όχημα, στην διασταύρωση των οδών Έβρου και Καισαρείας, ανέβηκε τρέχοντας σε ταράτσα πολυκατοικίας, απ΄ όπου έπεσε στο κενό με αποτέλεσμα να σκοτωθεί.

Ο 28χρονος, βγαίνοντας από το περιπολικό προσπάθησε να διαφύγει, ενώ οι αστυνομικοί τον ακολούθησαν.

Επιχείρησε να πηδήξει από την ταράτσα πολυκατοικίας σε διπλανό κτίριο και πιάστηκε από καλώδιο της ΔΕΗ, αλλά δεν κατάφερε να κρατηθεί με αποτέλεσμα να πέσει στο κενό.

Τις πρωινές ώρες ο 28χρονος Γάλλος προσήχθη από αστυνομικούς του τμήματος Παιανίας, ύστερα από καταγγελίες πολιτών, ότι τριγυρνούσε στην περιοχή χτυπώντας τα κουδούνια των σπιτιών.

Όπως είπαν οι κάτοικοι ζητούσε βοήθεια, φαγητό και χρήματα και γι΄αυτό ειδοποίησαν την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί επικοινώνησαν με τη γαλλική πρεσβεία ενημερώνοντας για το περιστατικό και συνεννοήθηκαν να τον μεταφέρουν εκεί, προκειμένου να αναλάβουν αυτοί να του παράσχουν αυτά που ζητούσε.

Πράγματι, τον επιβίβασαν σε περιπολικό για να τον μεταφέρουν στο προξενείο, αλλά τελικά βγήκε καθ’ οδόν από το όχημα και έτρεξε στην πολυκατοικία, όπου λίγα λεπτά αργότερα συνέβη το τραγικό δυστύχημα.

Από την αστυνομία διευκρινίστηκε ότι ο 28χρονος δεν ήταν κρατούμενος, απλώς τον εξυπηρετούσαν, και γι’ αυτό δεν του είχαν φορέσει χειροπέδες, ούτε είχαν ληφθεί μέτρα επειδή δεν συνέτρεχε λόγος να διαφύγει.

Για την υπόθεση διεξάγεται έρευνα, προκειμένου να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες του τραγικού συμβάντος.