Το θρίλερ σε μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις ναρκωτικών που συγκλόνισαν το πανελλήνιο, εμφανίζεται με νέα επεισόδια.

Την ίδια ώρα που όλοι πίστευαν ότι οι τίτλοι τέλους θα έπεφταν με την ποινή κάθειρξης των 29 ετών που επέβαλαν οι δικαστικές αρχές στον αρχηγό της συμμορίας με τις Πόρσε, οι λειτουργοί της Θέμιδος ζήτησαν, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Espresso», να κρατηθεί ανοιχτός ο φάκελος της υπόθεσης και να αποσταλεί στον εισαγγελέα προς άσκηση ποινικής δίωξης σε άλλα δώδεκα, τουλάχιστον, άτομα για τα οποία φαίνεται να προκύπτει εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Μπορεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αυλαία της δίκης που κάθισε στο εδώλιο συνολικά είκοσι άτομα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, να έπεσε την περασμένη εβδομάδα με την επιβολή πολυετών καθείρξεων στους βασικούς «πρωταγωνιστές», όμως ο «φάκελος» της πολύκροτης υπόθεσης θα παραμείνει ανοιχτός, συνεχίζοντας να ανησυχεί την εγχώρια σόουμπιζ που φοβάται για νέο κύκλο αποκαλύψεων.

Μαζί με την ανακοίνωση της απόφασης το δικαστήριο διέταξε (σύμφωνα με το άρθρο 38 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας), να γίνει διαβίβαση των πρακτικών της δίκης στον εισαγγελέα, διότι κατά τη διαδικασία προέκυψαν στοιχεία για άλλα δώδεκα τουλάχιστον άτομα, ότι τέλεσαν αδίκημα διωκόμενο αυτεπαγγέλτως (διακίνηση ναρκωτικών ουσιών).

Αυτό σημαίνει ότι ίσως ασκηθούν κατά την κρίση του εισαγγελέα και νέες διώξεις, πλην εκείνων που ασκήθηκαν σε βάρος των είκοσι κατηγορουμένων που παραπέμφθηκαν σε δίκη, ενώ κατά πληροφορίες που προέρχονται από δικαστικούς κύκλους, στην κορυφή της λίστας με τα άτομα αυτά φιγουράρει και το όνομα μιας γυναίκας, η οποία παραπέμπει σε γνωστό πολιτικό.

Σε ό,τι αφορά την ετυμηγορία του δικαστηρίου, με ομόφωνη απόφαση το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων κήρυξε ενόχους τους δώδεκα από τους συνολικά είκοσι κατηγορουμένους.

Στον 36χρονο Ελληνοκαναδό, φερόμενο ως εγκέφαλο της συμμορίας, που είχε πλημμυρίσει με κόκα τα κοσμικά σαλόνια της Αθήνας, επέβαλε ποινή κάθειρξης 29 ετών -από τα οποία θα εκτίσει τα 25- για τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, αγοράς ναρκωτικών ουσιών από κοινού με σκοπό την εμπορία νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και παράνομης κατοχής όπλων και πυρομαχικών. Παράλληλα, τον αθώωσε για την πράξη της πλαστογραφίας από κοινού και του αναγνώρισε τις ελαφρυντικές περιστάσεις της ειλικρινούς μεταμέλειας και μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Στον φερόμενο ως υπαρχηγό της σπείρας το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 19 ετών και 9 μηνών για τις ίδιες κατηγορίες, ενώ τον αθώωσε για την πράξη της πλαστογραφίας από κοινού, στον τρίτο, τέταρτο και πέμπτο κατηγορούμενο επέβαλε ποινή φυλάκισης 14 ετών, στον έκτο κατηγορούμενο 12 χρόνια, ενώ στους υπόλοιπους «μοιράστηκαν» ποινές φυλάκισης από 3 έως 4 χρόνια. Τέλος, αθώοι κρίθηκαν οι έξι από τους συνολικά είκοσι κατηγορουμένους, ενώ για δύο από αυτούς το δικαστήριο διέταξε την παύση της ποινικής δίωξης υφ’ όρων, λόγω παραγραφής, σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 1 του Ν. 4043/2012.