Λίγες μέρες μετά το ευτυχώς, αίσιο τέλος που είχε η ληστεία με τους ομήρους στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στον Πειραιά, και τίποτα δεν φαίνεται να έχει αλλάξει.

Οι γυάλινες πόρτες ασφαλείας που για πολλούς ήταν και παραμένει η αχίλλειος πτέρνα του συγκεκριμένου υποκαταστήματος παραμένουν ως έχουν χωρίς ακόμα, σύμφωνα με την διευθύντρια της τράπεζας, να υπάρχει απόλυτα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα τοποθετηθούν πόρτες ασφαλείας.

Στο εσωτερικό της τράπεζας τίποτα δεν θυμίζει το σκηνικό που διαδραματίστηκε λίγες μέρες νωρίτερα, ωστόσο στο μυαλό των υπαλλήλων της τράπεζας οι μνήμες παραμένουν έντονες, όπως και η αμφιβολία για το κατά πόσο ένα σύστημα θυρών ασφαλείας αποτρέπει από μόνο του τους επίδοξους ληστές.

Ωστόσο στην ακριβώς απέναντι γωνία του δρόμου, αντίστοιχο υποκατάστημα άλλης τράπεζας έχει εμπιστευτεί και έχει τοποθετημένο σύστημα εισόδου ασφαλείας με χρονοκαθυστέρηση.

Το γεγονός λοιπόν ότι ανάμεσα σε δύο τράπεζες που απέχουν μόλις λίγα μέτρα, η επιλογή των ληστών ήταν το συγκεκριμένο υποκατάστημα μάλλον λέει πολλά.

Μέχρι τότε την ασφάλεια του υποκαταστήματος της Εθνικής έχει αναλάβει ιδιωτική εταιρία σεκιούριτι που θα προσπαθήσει να αποτρέψει τυχόν νέες απόπειρες ληστείας.