Αντιμέτωποι με κακουργήματα οι κατηγορούμενοι του κυκλώματος με τα αντικαρκινικά φάρμακα

Τα κέρδη τους εκτιμάται ότι ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
15:50
04/05/2018
Αντιμέτωποι με κακουργήματα οι κατηγορούμενοι του κυκλώματος με τα αντικαρκινικά φάρμακα
6
loading

Εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης για αδικήματα που τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος καλούνται να δώσουν 21 άτομα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται σε κύκλωμα παράνομης διακίνησης πανάκριβων αντικαρκινικών φαρμάκων αλλά και άλλων σκευασμάτων που διατίθενται μόνο στα νοσοκομεία.

Μεταξύ των κατηγορουμένων γιατροί, νοσηλευτές, ιδιώτες φαρμακοποιοί και ιδιοκτήτες φαρμακαποθηκών οι οποίοι , σύμφωνα με την κατηγορία, μεταπουλούσαν φάρμακα σε συνεργαζόμενα φαρμακεία ή τα προωθούσαν σε χώρες εκτός Ελλάδος με τα κέρδη τους να εκτιμάται ότι ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για:

- Συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων απάτης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών με την επιβαρυντική περίσταση της επιδίωξης οικονομικού οφέλους των μελών της

- Απάτη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με περιουσιακό όφελος και αντίστοιχη προξενηθείσα ζημία του Δημοσίου, που υπερβαίνει συνολικά τα 150.000 ευρώ

- Διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών από κοινού και κατ’ εξακολούθηση στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

- Υπεξαίρεση στην υπηρεσία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση άνω των 150.000 ευρώ με αντίστοιχη προξενηθείσα ζημία σε βάρος Ν.Π.Δ.Δ.

- Νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα από κοινού και κατ’ εξακολούθηση από υπαιτίους που δρουν κατ’ επάγγελμα στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.-Ψευδής ιατρική πιστοποίηση με χρήση αυτής κατ’ εξακολούθηση

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις αρχές, οι κατηγορούμενοι σε πολλές περιπτώσεις προχωρούσαν σε υπεξαίρεση των φαρμάκων υψηλού κόστους από τις φαρμακαποθήκες κρατικών νοσοκομείων της χώρας και τα προωθούσαν στην «μαύρη αγορά» της Βορείου Ευρώπης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Lxi

  Αυτη ειναι η Ελλαδα που παρεδωσαν στον Συριζα οι φιλελερες και το κλεφτοΠασοκ. Και θελουν να επιστρεψουν για να. συνεχισουν το Θεαρεστο εργο τους. Ημαρτον!!.

  1. avatar criskalts

   ΟΛΟ το ΄΄κακό\'\' ΠΑΣΟΚ είναι στον ΣΥΡΙΖΑ τώρα, εξ΄ου και ντα ποσοστά από 3% στο 36 %, γιαυτό κράτα μικρό καλάθι και για τούτους.

 2. avatar Σκάσε και πλήρωνε

  Δεν αφήνουν καμία λαμογιά ατιμώρητη η κυβέρνηση. Το αντίθετο με τις κυβερνήσεις ΝΔ - Πασοκ. Εκεί δεν άφηναν κανένα να αποκαλύψει τις μίζες και τις κλεψιές τους. Γι\'αυτό η Ελλάδα πτώxευσε και εμείς θα πληρώνουμε μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία τις αρπαχτές.

 3. avatar 2iceB

  Εφόσον συνελήφθησαν και κατηγορούνται για τόσα κακουργήματα, θα πρέπει να δοθούν τα στοιχεία και οι φωτογραφίες τους στην δημοσιότητα...

  1. avatar restos

   ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!!!!! ΣΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥΣ....

 4. avatar Νοσηλευτρια

  Μήπως ξέρει κανείς σε ποιο νοσοκομείο έγινε??

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει