Έχασε την ζωή του 63χρονος γιατί δεν υπήρχε αγγειοχειρουργός

Tεράστιες οι ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων


ΚΟΙΝΩΝΙΑ
13:48
16/05/2012
Έχασε την ζωή του 63χρονος γιατί δεν υπήρχε αγγειοχειρουργός
6
loading

Με τον πιο τραγικό τρόπο έρχονται και πάλι στο φως της δημοσιότητας οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων.

Ασθενής που μεταφέρθηκε στο «Χατζηκώστα» έπρεπε να χειρουργηθεί από αγγειοχειρουργό, μια ειδικότητα όμως που δεν διαθέτει το νοσοκομείο και συνήθως εξυπηρετείται από το Πανεπιστημιακό που έχει μόνο δύο! Η απουσία όμως εκτός πόλεως των δυο γιατρών, που δεν βρίσκονταν σε εφημερία, είχε ως αποτέλεσμα ο ασθενής να μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη. Αν και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, δυστυχώς δεν τα κατάφερε και κατέληξε.

Η υποστελέχωση του Τμήματος Αγγειοχειρουργικής στο Πανεπ. Νοσοκομείο δεν είναι κάτι καινούργιο. Ας αναλογιστεί κανείς ότι σήμερα μόλις δυο γιατροί καλύπτουν τις ανάγκες ολόκληρης της Β.Δ. Ελλάδος! Οι ανησυχίες που κατά καιρούς έχει εκφράσει και ο αναπλ. Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής κ. Μιλτ. Ματσάγκα δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν με τον πιο τραγικό τρόπο.

Πράγματι οι οχλήσεις του κ. Ματσάγκα προς το Υπουργείο Υγείας έχουν ξεκινήσει εδώ και 12 χρόνια, απ’ όταν δηλαδή ξεκίνησε να λειτουργεί το συγκεκριμένο Τμήμα.

O κ. Ματσάγκας ανέφερε ότι «η Αγγειοχειρουργική τηρεί ως τμήμα όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να έχει σήμερα τρεις θέσεις ειδικευομένων γιατρών και την σύστασή τους έχουμε ζητήσει ήδη από το 2008, καθώς είναι απαραίτητο αυτό το προσωπικό για την λειτουργία της Κλινικής εν γένει. Παρόλα αυτά δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση από το Υπουργείο»!

Δυστυχώς όμως το κακό δεν άργησε να συμβεί. Ο άτυχος 63χρονος που έχασε τελικά τη ζωή του στη Θεσσαλονίκη ήταν το θύμα της πολιτικής των περικοπών στη δημόσια υγεία, που βαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Πηγή: ygeianews.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar dead_poet

  Μα γιατι βρε παιδια αφου εχουμε υπερπληθωρα ΔΥ που αμοιβονται πλουσιοπαροχα!

 2. avatar pritsaperdoula

  θα είχε πάει να περιθάλψει κανέναν πακιστανο, γι αυτό θα έλειπε...

 3. avatar ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΚ.

  Ο \"πολύς\" [..] σίγουρα θα αισθάνεται \"εθνικά υπερήφανος\" με το ξεχαρβάλωμα της υγείας που έχει φέρει το σύστημα σε κατάσταση χειρότερη και από τριτοκοσμική.
  Η απορία είναι ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που τίμησαν με την ψήφο τους αυτό το \"πράμα\".

  1. avatar laros

   Τον μακελεψες

 4. avatar Περιπατητής

  Κατά τ\' άλλα μας πειράζουν οι 100000 προσλήψεις. Κι ας πρόκειται για σημαντικές θέσεις.

 5. avatar thanasis7

  Να χαίρεστε την πολιτική των περικοπών στην υγεία [...]

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει