Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν έναν 37χρονο Αλβανό και μία 31χρονη επειδή άρπαξαν τσάντα μίας 51χρονης έξω από το ταχυδρομείο Καλαμάτας.

Η προανάκριση έδειξε ότι οι δύο δράστες έφτασαν στο ταχυδρομείο της περιοχής και η γυναίκα μπήκε μέσα και έδειξε στον συνεργό της, το θύμα, το οποίο λίγη ώρα νωρίτερα είχε κάνει ανάληψη χρημάτων.

Έτσι, όταν αυτή βγήκε από το ταχυδρομείο, ο δράστης της αφαίρεσε τη τσάντα αλλά το περιεχόμενό της έπεσε στο οδόστρωμα. Ο δράστης έφυγε χωρίς να πάρει τίποτα αλλά οι θαμώνες διπλανού καταστήματος, τον αναγνώρισαν.

Κατά την προσαγωγή του, επέδειξε στους αστυνομικούς ταυτότητα Ρουμανικών Αρχών με διαφορετικά στοιχεία, η οποία έφερε την φωτογραφία του και αποδείχτηκε ότι ήταν πλαστή και ότι αυτός διέμενε παράνομα στη χώρα.

Έτσι διαπιστώθηκε δακτυλοσκοπικά ότι είναι ο δράστης κλοπής – διαρρήξεως σε κατάστημα που έγινε την 1η Φεβρουαρίου στην Κόρινθο, ενώ επιπλέον είναι καταζητούμενος δραπέτης των Αγροτικών Φυλακών Τίρυνθας από τις 23 Ιουνίου 2006 όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης πέντε ετών και έξι μηνών για ληστεία και δεν επέστρεψε από άδεια που είχε λάβει και αναζητείτο. Επιπλέον σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Κορίνθου που κατηγορείται για το κακούργημα της ληστείας σε βάρος Έλληνα που έγινε στις 3 Φεβρουαρίου 2009 στην Κόρινθο.

Σε βάρος των ανωτέρω δύο συλληφθέντων και ενός ακόμη αγνώστου αλλοδαπού άνδρα, έχει σχηματισθεί δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για εγκληματική οργάνωση, ληστεία κατά συναυτουργία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και του νόμου περί όπλων.

Η συλληφθείσα έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν για παραβάσεις περί ναρκωτικών και σύμφωνα με διάταξη του ανακριτή Θηβών είναι υπόχρεη αυτοπρόσωπης εμφάνισης στο Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα.
Εξετάζεται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν το πρωί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.