Σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον κάθειρξη 21 ετών καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης τον 36χρονο τοξικομανή που είχε αποδράσει από περιπολικό της Αστυνομίας, όταν συνελήφθη για κλοπή πορτοφολιού, και στη συνέχεια, κατά την κινηματογραφική καταδίωξή του, σκότωσε 59χρονο οδηγό αστικού λεωφορείου στην περιοχή της Σίνδου, με υπηρεσιακό όπλο ενός από τους δύο αστυνομικούς που τον συνόδευαν.

Ο 36χρονος επικαλέστηκε τα προβλήματα εξάρτησής του για να δικαιολογήσει τις πράξεις του, ενώ ισχυρίστηκε ότι το όπλο που κρατούσε εκπυρσοκρότησε καθώς πάλευε με τον 59χρονο. Ωστόσο, τους ισχυρισμούς αντέκρουσαν οι ιατροδικαστικές εκθέσεις και ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του, ενώ στη συνέχεια το δικαστήριο τν έκρινε ένοχο ομόφωνα για τις πράξεις της ανθρωποκτονίας, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της αρπαγής, της παράνομης βίας, της ληστείας, της κλοπής, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της απόδρασης, της αντίστασης και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας. Για τις ίδιες πράξεις είχε καταδικαστεί και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, όταν του επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον κάθειρξη 25 ετών.

Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκαν από άλλο δικαστήριο και οι δύο αστυνομικοί που τον συνόδευαν.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.