Μια περίεργη ιστορία με «πρωταγωνιστές»… σακούλες με κλοπιμαία από το πλιάτσικο στα καταστήματα του κέντρου της Αθήνας, τη νύχτα της 12ης Φεβρουαρίου, όταν κάηκε η Αθήνα, οι οποίες φέρεται να εντοπίστηκαν στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, απασχολούν έντονα τις τελευταίες μέρες το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τις αρμόδιες δικαστικές και αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, όπως γράφει η εφημερίδα «Δημοκρατία», η σοβαρή αυτή υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν στα χέρια του διοικητή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου στο Δαφνί έφτασαν έγγραφες καταγγελίες από νοσηλεύτρια της μονάδας «18ΑΝΩ».

Όπως φέρεται να κατήγγειλε η νοσηλεύτρια, στην εν λόγω μονάδα του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου βρέθηκαν μαύρες σακούλες με κλοπιμαία από το πλιάτσικο στα λεηλατημένα καταστήματα της Αθήνας. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η υπεύθυνη του προγράμματος φερόταν να έχει καλέσει γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό να δώσουν όρκο τιμής ότι δεν θα αποκαλυφθεί το περιστατικό.

Γι’ αυτό το λόγο, η προϊστάμενη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί ενώ το υπουργείο Υγείας διερευνά αν, ενώ το πρόγραμμα της μονάδας «18ΑΝΩ» είναι «κλειστό», επιτρεπόταν στους νοσηλευόμενους να βγαίνουν εκτός του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου.