Στη σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών -3 Ρουμάνων και ενός Αλβανού- και μίας Ελληνίδας προχώρησε το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι εξωθούσαν στην πορνεία αλλοδαπές γυναίκες.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εντόπιζαν στις χώρες προέλευσης τους αλλοδαπές γυναίκες και εκμεταλλευόμενοι την κακή τους οικονομική κατάσταση, με την υπόσχεση ότι θα τις φέρουν στην Ελλάδα για να εργασθούν σαν καμαριέρες, τις μετέφεραν στη χώρα μας και τις εξέδιδαν, κρατώντας τα χρήματα.

Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία ενός θύματος από τη Ρουμανία, η οποία φιλοξενείται στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και έχει αιτηθεί τον επαναπατρισμό της.

Σε ελέγχους που έγιναν σε 4 οίκους ανοχής, στους οποίους τα μέλη της οργάνωσης προωθούσαν τις αλλοδαπές προκειμένου να εκδίδονται, συνελήφθησαν συνολικά πέντε άτομα γιατί διευκόλυναν την έκδοση των γυναικών. Κατά την αστυνομική έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 740 ευρώ και ένα Ι.Χ που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης προσήχθησαν στο Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων 20 άτομα εκ των οποίων συνελήφθησαν 4, για καταδικαστικές αποφάσεις και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.