«Καλημέρα σας, ήρθα για τα χρήματα» είπε, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο ένας από τους ληστές που«επισκέφθηκαν» στις 08:05 το πρωί την Εθνική Τράπεζα στη Μαλεσίνα.

Φορώντας κουστούμι και κρατώντας πιστόλι πλησίασε στο ταμείο και περίμενε καθώς γνώριζε τη λειτουργία του χρηματοκιβωτίου με χρονοκαθυστέρηση: «μην ανησυχείτε ξέρω, θα περιμένω να ανοίξει», είπε ευγενικά και σαν καλός κύριος πήρε τα 150.000 ευρώ που είχε το χρηματοκιβώτιο.

Αντίθετα ο δεύτερος δεν ήταν καθόλου ευγενικός. Κρατώντας καλάσνικοφ περίμενε στην είσοδο της τράπεζας και μόλις είδε το περιπολικό να πλησιάζει το «γάζωσε» από απόσταση 30 μέτρων.

Ο αστυνομικός πετάχτηκε έξω, καλύφθηκε πίσω από ένα μαύρο Fiat και απάντησε στους πυροβολισμούς. Είναι θαύμα που δεν υπήρξε τραυματισμός αφού όλα αυτά συνέβησαν μπροστά στα έκπληκτα μάτια πολιτών.

Οι δυο κακοποιοί μπήκαν στο κλεμμένο μαύρο Seat Ibiza και κατευθύνθηκαν προς Λάρυμνα, για να το εγκαταλείψουν λίγο αργότερα και να διαφύγουν με άλλο αυτοκίνητο.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.

Είναι η τρίτη φορά μέσα σε λίγους μήνες που ληστεύουν την ίδια τράπεζα. Μάλιστα οι δυο προηγούμενες ληστείες, τον Ιούλιο και τον Μάρτιο, ήταν διπλές αφού ταυτόχρονα οι ληστές «χτύπησαν» Εθνική και Αγροτική.

Ο Δήμαρχος Μαλεσίνας κ. Μιχάλης Φουρλεμάδης δήλωσε στο LamiaReport ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ενισχυθεί και να αναβαθμιστεί η αστυνόμευση στην περιοχή.

Πηγή: LamiaReport.gr