Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσαν τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Τετάρτη που μας πέρασε στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας με αφορμή τους πλειστηριασμούς.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, η οποία θα στραφεί προς πάσα κατεύθυνση. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την παραγγελία, στο πλαίσιο της έρευνας θα ελεγχθούν ενδεχόμενες παράνομες πράξεις τόσο των αστυνομικών όσο και των διαμαρτυρόμενων για τους πλειστηριασμούς. Μεταξύ άλλων, θα διερευνηθεί αν η χρήση χημικών από τους αστυνομικούς έγινε μέσα ή έξω από το κτίριο.

Την ίδια ώρα,  διατάχθηκε και παράλληλη έρευνα με αφορμή την αναφορά που κατέθεσε για το ίδιο θέμα, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας στρέφεται σε βάρος των αστυνομικών, κατηγορώντας τους  για εκτεταμένη χρήση χημικών και βίας που -όπως λέει- έθεσαν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των διαδηλωτών.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.