Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, η οποία στο τελευταίο εξάμηνο είχε διαπράξει πλήθος ληστειών σε βάρος ιδιοκτητών και υπαλλήλων πρατηρίων υγρών καυσίμων και περιπτέρων σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Η σπείρα των ληστών αποτελούνταν από τέσσερα άτομα, τρεις ημεδαπούς ηλικίας 24, 25 και 28 και έναν αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, οι οποίοι με τη χρήση μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτας και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κράνη, προσέγγιζαν αιφνιδιαστικά τα θύματά τους, αποσπούσαν τις εισπράξεις και εξαφανίζονταν. Δρούσαν κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες και εντόπιζαν περιοχές και σημεία για τη δράση τους, όπου είχαν πολλές διόδους διαφυγής, ώστε να είναι δύσκολος ο εντοπισμός και η σύλληψή τους.

Συνελήφθησαν μέχρι στιγμής δύο από τα τέσσερα μέλη της, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εκ των οποίων, ο μεν 24χρονος χθες το απόγευμα στον Κορυδαλλό, ο δε 25χρονος είχε ήδη συλληφθεί και κρατούνταν, κατόπιν εντάλματος σύλληψης, στο Τμήμα Ασφαλείας Κολωνού.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η σπείρα με διαφορετική σύνθεση και ζευγάρι μελών κάθε φορά, διέπραξε, από τη μέχρι τώρα έρευνα 25 ληστείες σε Αττική και Θεσσαλονίκη.