Έπειτα από 6μηνη παρακολούθηση η ασφάλεια Θεσσαλονίκης συνέλαβε 52 άτομα, τα οποία είχαν δημιουργήσει τέσσερις εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες συνεργάζονταν μεταξύ τους και πραγματοποιούσαν εκβιασμούς, τοκογλυφία και αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά από τα θύματά τους.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι γνωστός δημοσιογράφος της τηλεόρασης, ένα στέλεχος του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης, δύο γνωστοί δικηγόροι της πόλης, τραπεζικοί υπάλληλοι καθώς και ένας εν ενεργεία αρχιφύλακας κεντρικού αστυνομικού τμήματος της πόλης και δύο απότακτοι αστυνομικοί.

Η ασφάλεια Θεσσαλονίκης στη διάρκεια της 6μηνης παρακολούθησης των 52 συλληφθέντων χρησιμοποίησε τα γνωστά βαλιτσάκια της ΕΥΠ, στα οποία καταγράφηκαν συνομιλίες μεταξύ των δραστών, δεκάδες ονόματα των θυμάτων που εκβίαζαν, τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, ενώ κατεγράφησαν συνομιλίες που αναφερόταν σε μεγάλα χρηματικά ποσά τα οποία κυρίως ξέπλεναν μέσω νυχτερινών κέντρων της Θεσσαλονίκης.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και γνωστός ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων, ο οποίος θεωρείται ένας από τους εγκεφάλους του κυκλώματος.

Οι 52 συλληφθέντες κρατούνται από το απόγευμα στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και ανακρίνονται.