Στον Άρειο Πάγο συζητήθηκε η προσφυγή του καταδικασμένου για συμμετοχή στις ενέργειες της 17Ν Θωμά Σερίφη ,ο οποίος στρέφεται κατά της απόφασης που συμπεριλαμβάνει το όνομά του στη λίστα που συνέταξε η Μονάδα Β’ της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων απο Εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, με συνέπεια την δέσμευση περιουσιακών στοιχείων.

Ο Θ. Σερίφης , ο οποίος εδώ και χρόνια έχει εκτίσει την ποινή του και είναι πλέον ελεύθερος υποστηρίζει οτι δεσμεύθηκε ακόμα και επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ ύψους 200 ευρώ. Χαρακτηρίζει αναιτιολόγητη την υπαγωγή του στην επίμαχη λίστα καθώς, όπως αντιτείνει, έχει εκτίσει την ποινή 8 ετών για συμμετοχή του σε ενέργειες της 17Ν και έχει αποφυλακιστεί απο το 2007 με βούλευμα έχοντας ολοκληρώσει και το στάδιο αναστολής, ενώ έχουν παρέλθει είκοσι χρόνια απο την επίμαχη περίοδο των πράξεων.

Η συνήγορός του Ιωάννα Κούρτοβικ υποστήριξε ότι με τον τρόπο αυτό αφού δεν υπάρχουν καν χρονικά κριτήρια, παραβιάζονται η αρχή της ανδρομικότητας, συμπληρώνοντας ότι ισοδυναμεί με νέα τιμωρία,που προσκρούει σε διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) .

Ο αντεισαγγελέας Γ. Κολιοκώστας έχει προτείνει εγγράφως την απόρριψη της προσφυγής και έγινε γνωστό οτι η Μονάδα απορρίπτοντας την αίτησή του υποστήριξε οτι η 17 Ν δεν είναι απολύτως αδρανής αλλά βρίσκεται εν υπνώσει, αφού υπάρχουν ασύλληπτα μέλη, όπως η Άννα και δεν έχει βρεθεί μέρος του οπλισμού.

Αναμένεται η έκδοση βουλεύματος.