Θλίψη και σοκ προκαλεί η ασύλληπτη τραγωδία στη Μεσσήνη, με τον 59χρονο πατέρα που σκότωσε τη 10χρονη κόρη του ενώ εκείνη κοιμόταν και στη συνέχεια έστρεψε το όπλο στον εαυτό του, βάζοντας τέλος και στη δική του ζωή.

Η τραγική είδηση έγινε γνωστή χθες, όταν η γυναίκα που φρόντιζε το σπίτι χτύπησε το πρωί την πόρτα και δεν της απάντησε κανείς. Θορυβημένη ειδοποίησε τον θείο του κοριτσιού, ο οποίος μπήκε στο σπίτι με κλειδαρά και βρέθηκε αντιμέτωπος με το αποτρόπαιο θέαμα: Η 10χρονη ανιψιά του ήταν νεκρή σε θέση ύπνου, στο κρεβάτι της, και ο πατέρας της κειτόταν νεκρός σε μια λίμνη αίματος στο πάτωμα.

Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Έθνος», ο 59χρονος άνδρας μεγάλωνε εδώ και πέντε χρόνια μόνος του τη μονάκριβη κόρη του καθώς η γυναίκα του είχε διαγνωστεί με καρκίνο και το 2012 έφυγε από τη ζωή. Όπως είπαν στην εφημερίδα άνθρωποι του περιβάλλοντός τους, ο 59χρονος αγαπούσε πολύ την κόρη του και μετά τον θάνατο της γυναίκας του είχε απευθυνθεί σε κοινωνικούς λειτουργούς για να τον καθοδηγήσουν στο πώς να διαχειριστεί την απώλειά της και τη σχέση του με την κόρη του.

Το τελευταίο διάστημα ωστόσο ο 59χρονος φαίνεται να αντιμετώπιζε πολλές δυσκολίες και, σύμφωνα με πληροφορίες, του είχε καρφωθεί στο μυαλό πως είχε και ο ίδιος καρκίνο. Αγωνιζόταν να βρει δουλειά και τα οικονομικά προβλήματα ήταν πολλά. Είχε χάσει πολλά κιλά και παρότι οι γιατροί που τον εξέτασαν τον διαβεβαίωσαν πως αυτό οφειλόταν σε ψυχολογικά αίτια, εκείνος ήταν πεπεισμένος για το αντίθετο.

Απελπισμένος και φοβούμενος πως θα φύγει κι εκείνος από τη ζωή και θα αφήσει μόνη της τη 10χρονη κόρη του, φέρεται να αποφάσισε να δώσει ο ίδιος τέλος στο δράμα που εκτυλισσόταν μέσα στο κεφάλι του. Έτσι πήρε την κυνηγετική του καραμπίνα και πυροβόλησε τη 10χρονη στο κεφάλι. Στη συνέχεια έκοψε το νήμα και της δικής του ζωής.