Στον ανακριτή οδηγήθηκε τη Δευτέρα ο ειδικός φρουρός που σκότωσε τον οδηγό ταξί στην Καστοριά και μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οδηγούμενος στις φυλακές Γρεβενών.

Στην απολογία του τόνισε πως πρόθεσή του ήταν η ληστεία και ότι αιτία για όσα έγιναν ήταν ο τζόγος.

«Είχαμε 4.000 σε κοινό τραπεζικό λογαριασμό με τη σύζυγό μου. Τα έχασα όλα σε ηλεκτρονικό τζόγο. Το πρωί της Παρασκευής μου ζήτησε 200 ευρώ. Δεν ήξερα που να τα βρω και αποφάσισα να κάνω ληστεία. Έτσι επέλεξα τον ταξιτζή», φέρεται να είπε ο ειδικός φρουρός στην απολογία του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1.

«Μόλις φτάσαμε στο χωράφι τον απείλησα με το πιστόλι. Αντέδρασε, όμως, και κατέβηκε από το ταξί. Τον ακολούθησα και μετά δεν ξέρω τί έπαθα. Τον πυροβόλησα μια φορά στην πλάτη, μία φορά στο στήθος και στο κεφάλι», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Παρόντες στο δικαστικό μέγαρο Καστοριάς ήταν οι γονείς του αστυνομικού, οι οποίοι χθες, με επιστολή τους, ζήτησαν συγνώμη από την οικογένεια του θύματος. Νωρίς το πρωί, συνάδελφοι του θύματος (πατέρα δύο παιδιών), σε ένδειξη διαμαρτυρίας, απέκλεισαν για 15 λεπτά, με τα ταξί τους, την κεντρική είσοδο και τον δρόμο έξω από το δικαστικό μέγαρο Καστοριάς, χωρίς, όμως, να δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα.