Αναβλήθηκε για τις 17 Ιανουαρίου 2018, η δίκη που επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, για την υπόθεση της δολοφονίας με μαγκούρες του 51χρονου Κώστα Προβιδάκη που είχε γίνει τον Μάρτιο του 2014 στο Αντισκάρι Ηρακλείου.

Στο δικαστήριο προσήλθαν, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, οι κατηγορούμενοι δύο αδέλφια 27 και 36 ετών από το Αντισκάρι και ένας 29χρονος από τη Γέργερη, ζητώντας αναβολή, οι οποίοι πρωτόδικα τον Μάιο του 2015 είχαν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Υπενθυμίζεται ότι η δολοφονία του άτυχου 51χρονου έγινε καθώς το αυτοκίνητο που οδηγούσε με συνοδηγό τον γιο του, συναντήθηκε σε δρόμο του Αντισκαρίου με αγροτικό αυτοκίνητο, στο οποίο οδηγός ήταν ο 36χρονος και συνεπιβάτης ένας 29χρονος από τη Γέργερη.

Λόγω της στενότητας του δρόμου, τα δύο αυτοκίνητα δεν μπορούσαν να περάσουν και με βάση το παραπεμπτικό βούλευμα, ο 36χρονος βγήκε από το αυτοκίνητο και, κρατώντας μια μαγκούρα, άρχισε να σπάει τα τζάμια του οχήματος του Προβιδάκη.

Ο γιος του 51χρονου κατάφερε να διαφύγει από το σημείο για να ζητήσει βοήθεια όμως ο πατέρας ξυλοκοπήθηκε άγρια από τα δύο άτομα, όπως και τον 27χρονο αδερφό, ενός εκ των δύο που είχε στο μεταξύ σπεύσει στην περιοχή. Ο άτυχος 51χρονος έπεσε αιμόφυρτος στο οδόστρωμα, αφήνοντας την τελευταία του πνοή.