Δικαίωμα στην ελπίδα για την ίδια και το αγοράκι της, το οποίο γέννησε λίγα 24ωρα μετά την προφυλάκιση της στις φυλακές Νεαπόλεως Λασιθίου, φέρεται να έχει πλέον η 25χρονη τοξικομανής από την Κρήτη.

Η «κραυγή αγωνίας» της νεαρής λεχώνας μέσα από τις φυλακές που ζητούσε να «μπλοκάρουν» οι διαδικασίες για την υιοθεσία του νεογέννητου και να ενταχθεί σε κάποιο κέντρο απεξάρτησης ώστε να μπορέσει να μεγαλώσει η ίδια το παιδί της, είχε προκαλέσει έντονες συζητήσεις.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά και ενώ αρχικώς η υπόθεση φαινόταν «χαμένη» για τη νεαρή κρατούμενη, οι εξελίξεις φέρεται να δικαιώνουν την επιμονή της 25χρονης τοξικομανούς.

Αν και ο εισαγγελέας ανηλίκων Λασιθίου έκανε αίτηση κατά την εκούσια δικαιοδοσία ώστε να ανατεθεί η γονική μέριμνα του βρέφους στο ίδρυμα «Μητέρα», η γιαγιά του νεογέννητου έκανε κύρια παρέμβαση και η αίτηση για την επιμέλεια του εγγονιού της έγινε δεκτή.

Αυτό σημαίνει ότι το αγοράκι μεγαλώνει πλέον με την γιαγιά του, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, διαθέτει όλα τα εχέγγυα για την σωστή ανατροφή του βρέφους.Η εξέλιξη αυτή φέρεται να έδωσε μεγάλη ψυχική δύναμη στην 25χρονη, προκειμένου να μεγαλώσει η ίδια το παιδί της.