Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η απόδραση της 43χρονης, η οποία βρισκόταν εκτός φυλακής με «βραχιολάκι». Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αντώνης Λιόγας διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες παραβίασης της ηλεκτρονικής επιτήρησης της κατηγορούμενης σε υπόθεση υπεξαίρεσης και κατάχρησης σε βάρος του Δημοσίου.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας Εφετών Γρηγόρης Πεπόνης καλείται να ερευνηθεί εάν υπήρξε ολιγωρία των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό της 43χρονης ή παραλείψεις από την πλευρά της εταιρίας.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωση του τονίζει ότι «τα εναλλακτικά μέτρα της κράτησης, που υιοθετούνται διεθνώς ως προτεραιότητα της αντεγκληματικής πολιτικής, θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται απαρεγκλίτως» και συμπληρώνει «Το περιστατικό εξετάζεται λεπτομερώς προκειμένου να διαπι­στωθούν τυχόν αστοχίες και να γίνουν οι κατάλληλες βελτιώσεις».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής:

«Η παραβίαση από επιτηρούμενη των όρων του κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση («βραχιολάκι») διαπιστώθηκε το Σάββατο, 19.11.2016, στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, η επιτηρούμενη, υπόδικη για οικονομικά εγκλήματα, απομακρύνθηκε από το σπίτι της και στη συνέχεια έσπασε και πέταξε τη φορητή συσκευή ηλεκτρονικής επιτήρησης. Ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές και η αναζήτησή της συνεχίζεται. Το περιστατικό εξετάζεται λεπτομερώς προκειμένου να διαπι­στωθούν τυχόν αστοχίες και να γίνουν οι κατάλληλες βελτιώσεις».

Η ηλεκτρονική επιτήρηση, σε κατ’ οίκον περιορισμό ή εκπαιδευτική άδεια, έχει συνολικά εφαρμοστεί σε έντεκα (11) άτομα, χωρίς καμιά παραβίαση των όρων της μέχρι προχθές. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο μέτρο στηρίζεται στη διαρκή παρακολούθηση αλλά και την εμπιστοσύνη των επιτηρουμένων. Τα εναλλακτικά μέτρα της κράτησης, που υιοθετούνται διεθνώς ως προτεραιότητα της αντεγκληματικής πολιτικής, θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται απαρεγκλίτως».