Συμμορία νεαρών ενηλίκων και ανηλίκων που το τελευταίο πεντάμηνο βανδάλιζε σχολεία, έκλεβε από αυτά ηλεκτρονικούς υπολογιστές και έκλεβε δίκυκλα κάθε λογής συνελήφθη από Αστυνομικούς. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, συμμορία, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις σε σχολεία και κλοπές δικύκλων στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης. Συγκεκριμένα εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων.

Συνελήφθησαν, ένας 16χρονος Ρουμάνος, μια 16χρονη Ελληνίδα και ένας 27χρονος Έλληνας κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, πρόκληση φθορών και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και δύο γυναίκες (μία Ελληνίδα και μία υπήκοος Ρουμανίας), που είχαν την επιμέλεια των 16χρονων, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου. Κατά τη διάρκεια των ερευνών, διακριβώθηκε επίσης η εμπλοκή στην υπόθεση ακόμη πέντε ατόμων οι οποίοι κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. Συγκεκριμένα, δύο 22χρονοι και ένας 19χρονος, Έλληνες, συμμετείχαν στη διάπραξη κλοπών ως μέλη της συμμορίας, ενώ δύο Ρουμάνες, ηλικίας 29 και 33 ετών, διαπιστώθηκε ότι αγόρασαν μέρος των κλοπιμαίων.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας προέκυψε ότι, τα μέλη της συμμορίας, διέπραξαν τρεις κλοπές δικύκλων οχημάτων (δυο μοτοσικλέτες, ένα μοτοποδήλατο και δύο ποδήλατα). Επίσης, διέρρηξαν τρία σχολεία, απ’ όπου αφαίρεσαν 10 φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ηλεκτρονικές συσκευές, διάφορα αναλώσιμα είδη και τρόφιμα, ενώ προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στις εγκαταστάσεις τους. Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, διαρρηκτικά εργαλεία και γάντια, καθώς και το σύνολο σχεδόν των κλοπιμαίων.