Οι αρχές εξάρθρωσαν εγκληματική οργάνωση που έκανε διαρρήξεις σε σπίτια και στη συνέχεια πωλούσε τα κλοπιμαία σε ενεχυροδανειστήρια στη Θεσσαλονίκη.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν πέντε άτομα μεταξύ των οποίων και δύο ιδιοκτήτες ενεχυροδανειστηρίων, μια 67χρονη μητέρα με τον 43χρονο γιο της, για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Σύμφωνα με την έρευνα τις αστυνομίας, από τις αρχές του Σεπτέμβρη δύο αλλοδαποί και ένας ομογενής, όλοι ηλικίας 38 ετών, συνέστησαν εγκληματική ομάδα με σκοπό διαρρήξεις διαμερισμάτων σε περιοχές της Βορείου Ελλάδος, την αφαίρεση αντικειμένων μεγάλης χρηματικής αξίας και την πώληση τους σε αργυραμοιβούς.

Το πρωί της Παρασκευής οι δράστες παραβίασαν πόρτα διαμερίσματος στη Ξάνθη και έκλεψαν χρυσαφικά και ασημικά, συνολικής αξίας 12.000 ευρώ. Λίγες ώρες αργότερα, μετέβησαν σε ενεχυροδανειστήριο της οδού Εγνατίας, όπου πούλησαν τα κλοπιμαία, έναντι 1.390 ευρώ, οπότε και συνελήφθησαν. Πραγματοποιήθηκε αστυνομική έρευνα στο κατάστημα που διατηρούσε ο 43χρονος, όπου βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων ενώ τα υπόλοιπα κλεμμένα κατασχέθηκαν σε ενεχυροδανειστήριο που διατηρεί η 67χρονη μητέρα του, επίσης στην οδό Εγνατία.

Τα τιμαλφή δεν ήταν καταχωρημένα σε επίσημα βιβλία των καταστημάτων, ούτε υπήρχαν παραστατικά που να αποδεικνύουν τη νομιμότητα της κατοχής τους. Βρέθηκαν, επίσης, στους χώρους των ενεχυροδανειστηρίων και άλλα κοσμήματα, η προέλευση των οποίων ερευνάται.