Το δρόμο για τη φυλακή πήρε ο 37χρονος Ιρακινός κατηγορούμενος στην υπόθεση της αιματηρής επίθεσης του γνωστού κομμωτή Πάνου Καλλίτση ακολουθώντας τους δυο συγκατηγορούμενούς του που χθες κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Απολογούμενος ενώπιον του 11ου τακτικού ανακριτή ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι συμμετείχε στην απόπειρα ανθρωποκτονίας αλλά και την απόπειρα ληστείας και επεφύλαξε για τον εαυτό του ρόλο τσιλιαδόρου έξω από το σπίτι του κομμωτή στον Λυκαβηττό.
Ο 37χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε πως ο 29χρονος αστυνομικός του είχε τηλεφωνήσει χωρίς να του πει για ποιο λόγο τον ήθελε , ωστόσο, τον ακολούθησε γιατί ήταν φίλος του και του είχε εμπιστοσύνη. Μάλιστα, φέρεται να είπε πως όταν είδε τον άλλο να βγάζει όπλο τράπηκε σε φυγή.

Στο απολογητικό του υπόμνημα ο 37χρονος, μεταξύ άλλων, ανέφερε : «αρνούμενοι εξ ολοκλήρου και λέξη προς λέξη στο σύνολο τους τις αποδιδόμενες σε εμένα κατηγορίες για δήθεν διάπραξη από μέρους μου αδίκων πράξεων και δη κακουργηματικού χαρακτήρα».
Για να ενισχύσει τους ισχυρισμούς του ο κατηγορούμενος επικαλέστηκε το γεγονός πως τα θύματα δεν τον έχουν αναγνωρίσει και ότι δεν έχει ταυτοποιηθεί το Dna και τα δακτυλικά του αποτυπώματα στο χώρο της επίθεσης.

«Συνειδητά επιλέγω την οδό της ομολογίας της παρουσίας μου στο χώρο της επίθεσης. Τούτο όμως σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται ότι αποδέχομαι τον νομικό χαρακτηρισμό που είχε δοθεί στη πράξη που τέλεσα» αναφέρει χαρακτηριστικά στο υπόμνημα του.
Ο δικηγόρος του Ιρακινού Χρήστος Ντιβανίδης σε δηλώσεις του τόνισε: «Ο εντολέας μου αντιλέγει σθεναρά στο νομικό χαρακτηρισμό των πράξεων που του έχουν αποδοθεί. Ομολογεί τη φυσική παρουσία του στο χώρο».