Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους δυο από τους πρωταγωνιστές της αιματηρής ληστείας σε βάρος του γνωστού κομμωτή Πάνου Καλλίτση. Ο 29χρονος αστυνομικός και ο 42χρονος σεσημασμένος ληστής πήραν το δρόμο για τη φυλακή ενώ ο Ιρακινός συγκατηγορούμενος τους ζήτησε και έλαβε νέα προθεσμία.

Ο νεαρός αστυνομικός , σύμφωνα με πληροφορίες , «έδειξε» ως εγκέφαλο της «επιχείρησης» τον 42χρονο συγκατηγορούμενο του ισχυριζόμενος ότι ο ίδιος περιορίστηκε στο ρόλο του τσιλιαδόρου. «Στο σημείο που με αφορά αισθάνομαι ντροπή και είμαι υπόλογος για τον τρόμο και την ταραχή που υπέστησαν και αισθάνομαι μετανιωμένος για την πράξη μου. Πίστεψα ότι ο συγκατηγορούμενός μου θα κάνει κάποια διάρρηξη και δεν γνώριζα ότι είχε μαζί του το όπλο. Αν γνώριζα κάτι τέτοιο δηλώνω ανεπιφύλακτα ότι δεν θα συμμετείχα» φέρεται να είπε ενώπιον του 11ου τακτικού ανακριτή ο αστυνομικός.

Ο 42χρονος στην απολογία του παραδέχτηκε ότι ήταν εκείνος που πυροβόλησε ωστόσο ισχυρίστηκε πως το μόνο που ήθελε ήταν τα χρήματα.

«Συμμετείχα , πυροβόλησα αλλά δεν είχα ανθρωποκτόνο δόλο. Ήθελα να πάρω μόνο τα χρήματα. Πυροβόλησα για εκφοβισμό. Σε σχέση με τον πυροβολισμό στο στήθος υπήρξε μια εκπυρσοκρότηση  του όπλου» είπε χαρακτηριστικά δηλώνοντας  μετανιωμένος και ζητώντας  συγγνώμη  για την ταλαιπωρία από το ζευγαριού .

Τι είπε ο αστυνομικός στην απολογία του

Αναφερόμενος στην γνωριμία του με τον 42χρονο σεσημασμένο ληστή ο αστυνομικός είπε πως έγινε στην Πάτρα μέσω μίας ξαδέλφης του όπου τον ενημέρωσε οτι ήταν σε άδεια από τις φυλακές καθώς είχε καταδικαστεί για ληστεία και έτσι ανέπτυξαν κάποιου είδους φιλική σχέση και συγκεκριμένα μιλούσαν για διάφορα πράγματα για τις φυλακές, τον τρόπο διαβίωσης του και άλλα σε στυλ κουτσομπολιού. «Πάνω στις συζητήσεις μας αναφερόμασταν και σε «επώνυμα» άτομα, που βγαίνουν στην τηλεόραση και πως συμπεριφέρονται» είπε και πρόσθεσε πως εκεί ο συγκατηγορούμενός του , του ανέφερε το όνομα του κομμωτή Πάνου Καλλίτση και τον ρώτησε ο κρατούμενος τί ξέρει για αυτόν. «Ανέφερα ό,τι έχω ακούσει, ότι έχει πολλή δουλειά στο μαγαζί του και ενδεχομένως να κυκλοφορεί με χρήματα στο αυτοκίνητό του όταν τελειώνει τη δουλειά του», φέρεται να είπε.Σύμφωνα με τον αστυνομικό, οι δυο κατηγορούμενοι συναντήθηκαν από κοντά την 30η Ιανουαρίου 2016  και ο 42χρονος του ζήτησε «βοήθεια για και δουλειά « και να του βρει και ακόμη ένα άτομο. Ο 29χρονος παραδέχτηκε πως ήταν εκείνος που  σύστησε τον τρίτο κατηγορούμενο, ιρακινής καταγωγής, στον κρατούμενο συγκατηγορούμενός του.

«Ευθύς αμέσως τον ρώτησα για ποιο άτομο πρόκειται και μου είπε για τον Πάνο Καλλίτση. Μου ανέφερε δε ότι έμαθε πως μένει στο λόφο του Λυκαβηττού και θα τον περίμενε εκεί προκειμένου να διαρρήξει το αυτοκίνητο και να του πάρει τις εισπράξεις από το μαγαζί του, που ενδεχομένως θα είχε μαζί του. Σε εκείνο το σημείο αισθάνθηκα άσχημα και δεν ήθελα να συμμετέχω σε αυτό, πλην όμως μου είπε ότι μόνο εγώ μπορούσα να τον βοηθήσω και πως είχε μεγάλη ανάγκη. Τελικά του είπα ότι θα το κάνω λέγοντάς του ταυτόχρονα να μην μου ξαναζητήσει κάτι τέτοιο ποτέ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Περίπου στις 20:30 της ίδιας ημέρας, τηλεφώνησα στον συγκατηγορούμενό μου και τον ενημέρωσα ότι ο Πάνος Καλλίτσης  αποχώρησε από το κομμωτήριο. «Χρειάζεται να τονίσω το γεγονός ότι σε όλη τη διαδρομή δεν έβλεπα και δεν ακολούθησα την πορεία που είχε το όχημα του Π. Καλλίτση» είπε και συνέχισε: «απλά πέρασα χωρίς να μείνω πλησίον της οικίας του, δεν σταμάτησα και συνέχισα την πορεία προς το σπίτι μου». Έπειτα από μία ώρα ήρθε στο σπίτι μου ο συγκατηγορούμενός μου και όταν τον ρώτησα τι έγινε στο σπίτι του Καλλίτση, μου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έγινε μ…..α. Μου την έπεσε ο Καλλίτσης και για να τον αποφύγω αναγκάστηκα να του ρίξω». Στο σημείο αυτό αιφνιδιάστηκα καθώς άκουσα για πρώτη φορά από τον συγκατηγορούμενό μου ότι έφερε μαζί του όπλο μη γνωρίζοντας ακριβώς τι είχε συμβεί στην οικία του Καλλίτση και μου ανέφερε ότι το είχε πάρει απλά για εκφοβισμό, ενώ εγώ το μόνο που πραγματικά γνώριζα όπως αρχικά μου είχε αναφέρει ο ίδιος, ήταν ότι θα περίμενε τον Καλλίτση έξω από την οικία του μαζί με τον έτερο συγκατηγορούμενό μας προκειμένου να του κλέψουν τις εισπράξεις που έφερε μαζί του»