Ο «αόρατος» δολοφόνος της Ελευθερίας Αγραφιώτη δεν έχει αφήσει ίχνη στο κλιμακοστάσιο του μαρτυρίου της άτυχης γυναίκας.

Όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, ολοκληρώθηκαν χθες και οι επαναληπτικές εξετάσεις των ευρημάτων και στοιχείων που προέκυψαν από την εξερεύνηση του χώρου, και πάλι με αρνητικά αποτελέσματα. Τα δεκάδες ανόμοια αποτυπώματα και DNA που έχουν εντοπιστεί, είναι «ορφανά», ενώ δεν μπορούν να αποδοθούν με σιγουριά στον δολοφόνο. Είναι πολύ παράξενο για τους αστυνομικούς σε έναν θεωρητικά «παρθένο» χώρο εγκλήματος να μην εντοπίζονται ούτε καν άλλα αποτυπώματα παπουτσιών εκτός από αυτά του θύματος.

Οι αστυνομικοί θα προβούν σε μία 3D απεικόνιση του κλιμακοστασίου, στην οποία θα τοποθετήσουν φωτογραφικά στιγμιότυπα του χώρου, με τις αιματηρές ενδείξεις έως την σορό της άτυχης γυναίκας, όπως τα αποτύπωσαν τα συνεργεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, τα σημεία όπου εντοπίστηκαν αποτυπώματα, γενετικό υλικό και άλλα ευρήματα, προκειμένου μέσω αυτής της χαρτογράφησης να κάνουν ένα… πάζλ με την αναπαράσταση του εγκλήματος.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση μέσα από έναν κύκλο δεκάδων καταθέσεων από το οικογενειακό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον αναζητούν το κίνητρο του δράστη. Ερευνούν επίσης μία τηλεφωνική επικοινωνία που φέρεται να είχε η 69χρονη με άγνωστο άνδρα, ευρισκόμενη σε αρτοποιείο, μιλώντας εμφανώς έντονα στον συνομιλητή της, όπως και την ύπαρξη ενός ακόμη ατόμου σε χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Κατά τη διάρκεια των ερευνών οι αστυνομικοί ερευνούν το ενδεχόμενο «κρυφής σχέσης», αναζητώντας πιθανό προσωπικό κίνητρο με σεξουαλικό υπόβαθρο, κάτι που προς το παρόν δεν έχει αναδειχθεί.

Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο υπάλληλος εταιρείας υπηρεσιών ασφάλειας που είχε ενημερώσει την… τηλεοπτική εκπομπή για την ύπαρξη του αυτοκινήτου της τότε αγνοουμένης στο 2ο υπόγειο γκαράζ, είναι ο ίδιος που είχε ενημερώσει με τον ίδιο τρόπο για σεξουαλική επίθεση ενός 60χρονου σε βάρος ηλικιωμένης στον ίδιο χώρο. Οι αστυνομικοί του πήραν για 3η φορά κατάθεση, η οποία αναφορικά με την σεξουαλική επίθεση, παρουσιάζει κενά, ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία της γυναίκας που υποτίθεται ότι είχε πέσει θύμα.